U18 pigerne sluttede travl periode af med manè

17. juni 2021 kl. 17:13
5 kampe på 14 dage midt i en eksamenstid har været hård kost for U18-pigerne. Corona-udsættelser af kampe har desværre været en stor del af foråret, og det har givet sved på panden hen mod sæsonafslutningen.

U18-pigernes cheftræner Morten Henriksen, samler her op på den intense periode:

Det har ikke uventet givet nogle spiller-afbud som vi selvfølgelig gerne havde undgået, men der skal lyde stor tak til U16-pigerne for hjælp - især Marie Lassen, Cecilie Randrup og Emilia Liebach, der alle har spillet flere kampe for U18-pigerne.

Sidste kamp blev afviklet onsdag 16/6 og resulterede i et enkelt point ude mod Fortuna Hjørring via 2-2, hvor Fortuna først til allersidst fik udlignet. Det gav en lidt blandet smag i munden. Bitterhed over ikke at have vundet og dermed ikke være i stand til at fastholde 2. pladsen i Liga1, men samtidigt sødmen og stor stolthed over at have brændt sæsonens bedst spillede kamp af - og så i pigernes sidste opgør som ungdomsspillere.

Opgøret blev spillet på et højt niveau mellem 2 gode hold, hvor Fortuna skulle holde liv i muligheden for at vinde rækken ved at tage alle 3 point, mens en sejr til SIF-pigerne ville have sikret 2. pladsen. Og opgøret startede hæsblæsende med flere gode chancer til os inden Emma Bøgedal (kampens spiller med suveræne 11 stemmer) i 9. minut sendte en hård og meget præcis afslutning afsted i en presset situation. Afslutningen røg i nettet helt ude ved stolpen uden chance for en ellers dygtig Fortuna-keeper. Føringen holdt dog kun i få minutter og helt generelt var vi presset i bund i de 10 minutter der fulgte efter vores scoring. Vi sluttede dog halvlegen bedst og 1-1 ved pausen var nok bedst for Fortuna, som i vores optik skulle være glade for af have 11 spillere på banen og særligt deres målmand, som udenfor feltet måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe Dea Nimoni i fri position.

Midtvejs i 2. halvleg slog pigerne til igen. Fortuna havde åbenbart ikke lært noget af hverken den første kamp eller vores farlige forsøg efter hjørnespark i 1. halvleg. Med flere hovedstødsfarlige spillere er det blevet til et af vores varemærker, og selvom det ikke var med hovedet, så havde Emilia Liebach sidste berøring på scoringen til 2-1 efter hjørnespark fra Laura Schmidt. Og så endte det hele med udligningen på et spark langt udefra som strøg ind lige under overliggeren. Som træner ved man dog godt at spillet og indsatsen har været helt i orden, når man tillader sig at være skuffet over 1 point ude mod Fortuna.

Samlet set er sæsonen mere end godkendt. Målet for en god sæson var 10 point og vi endte med 14 point og en målscore på +6. Faktisk ville en sejr over Aalborg KFUM i det sidste indbyrdes opgør have sikret 1. pladsen i Liga1 - og selvom vi endte med at tabe den kamp 2-0, var vi faktisk ikke langt fra KFUM. En satsning mod slutningen af den kamp i en utraditionel 3-3-4-opstilling gav dog ikke det ønskede resultat, men vi ville ikke stå tilbage uden at have givet det et forsøg.

Ungdomsårene er ovre og Buster og jeg selv er sindsygt stolte over at have været med på størstedelen af rejsen. De gode oplevelse har bare stået i kø og ønsket fra vores side er nu, at I alle vil fortsætte med at vise jeres gode menneskelige og fodboldmæssige kvaliteter frem som seniorer.

Eneste udestående er nu kåring af Årets Fidus og Årets Spiller. De bliver kåret på vores afslutning d. 28. juni.