Menu

Ærgerligt nederlag til herrernes serie 1 i Calle Facius´ sidste hjemmekamp

image
RG
14. juni 2021 kl. 14:21
Når sidste kamp i denne sæson er spillet på lørdag, takker Calle Facius af, efter to år på posten som cheftræner for herrernes førstehold.

Den sidste hjemmekamp i denne sæson, blev ikke den forløsning man på forhånd havde håbet på.
SIF tabte 0-1 til RKG, og nederlaget betyder desværre nedrykning til serie 2.

Cheftræner Calle Facius, der samtidig havde sidste hjemmekamp med holdet, ser her tilbage på kampen:
- Fik desværre ikke det resultat i sidste hjemmekamp som vi havde håbet på.
Vi spiller en fin kamp, og jeg kan kun rose spillerne for deres tilgang til kampen, hvor indstilling og viljen var helt i top, men lidt kendetegnende for vores sæson, så manglede vi skarpheden i begge felter.
- Vi vidste jo at vi kun kunne bruge en sejr til noget, og derfor satsede vi lidt til sidst i kampen, og Klarup scorede så på et straffespark 2 min før tid.
- Desværre ikke den afslutning og den sæson som vi havde håbet på, og vi må derfor en tur ned i serie 2, og det tager jeg det fulde ansvar for.
- Jeg synes vi har steppet op i de sidste kampe, men det var desværre for sent, og overordnet set må vi bare erkende at vi ikke har været dygtige nok.

Dermed lakker perioden som cheftræner mod enden i denne omgang for Calle Facius, der tiltrådte 1. juli 2019. Calle meddelte midt på foråret at han ville stoppe når sæsonen var slut.
Perioden som cheftræner, har været meget præget af de usædvanlige omstændigheder grundet Covid-19.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed at det har været hårdt at være træner under de mærkelige omstændigheder som Covid-19 har budt på, og da jeg meddelte klubben at jeg valgte at stoppe, var det da også en meget tungtvejende grund, for det har trukket tænder ud.
- Min anden periode som cheftræner i SIF er nu ved at være slut, jeg har været rigtig glad for perioden, det er nogle dejlige unge mennesker at arbejde med, og jeg ønsker både drengene og klubben alt muligt held og lykke i fremtiden.

Sportschef Rasmus Gissel, er ærgerlig over at afslutningen skulle blive som den blev, men har store roser til overs for Calles arbejde:
- Jeg synes kampen lørdag mod RKG rammer vores sidste års tid glimrende ind. Vi gør utrolig mange ting rigtigt, og leverer ofte præstationer der er bedre end modstandernes, men trods det, må vi alt for ofte forlade banen med 0 eller 1 point og i længden er det for lidt.
- Jeg synes spillerne sammen med Calle og trænerteamet har leveret en glimrende sæson, på utrolig mange parametre og derfor har jeg også rigtig ondt af dem, for uanset hvad, så er en nedrykning tung.
- Jeg vil samtidig gerne takke Calle for et fornemt stykke arbejde i de sidste 2 år. Calle har haft meget svære omstændigheder de sidste 2 år. Han overtog et hold, der netop var rykket ned fra Jyllandsserien og hvor en del bærende spillere forlod byen og dermed holdet på grund af studier.
- Alligevel fik han bygget et godt hold op i efteråret 2019, som endte midt i rækken. Herefter kom Corona og i sidste efterår, synes jeg vi fik tilbudt nogle urimelige vilkår af DBU, ved diverse isolationer og dermed et enormt sammenpresset kampprogram.
- Det var svære forhold, men Calle fik det bedste ud af det og leverede et fortrinligt stykke arbejde på træningsbanen og da turneringen stoppede havde vi undgået nedrykning.
- Så godt gik det ikke i dette forår, på den resultatmæssige side, men ikke desto mindre er der blevet arbejdet rigtig godt med tingene på banen og holdet har gang på gang vist masser af engagement og initiativ og det er træneren der sørger for den sammenhængskraft og det skal Calle have enormt stor ros for.
- Jeg håber vi igen kan finde Calle i en eller anden rolle i klubben når han lige har fået pustet ud og fået en pause i efteråret.