JS-skæbnen skal afgøres i sidste spillerunde

image JS kunne have afgjort udekampen mod Skjold Sæby til egen fordel inden pausen. Nu blev 1-0 til SIF i stedet vekslet til slutcifrene 2-1 i Skjold Sæby-favør, og der er lagt op til drama i sidste spillerunde.
Af Jørn Eriksen
27. oktober 2018 kl. 19:52
Der er dømt drama for alle spareskillingerne i sidste spillerunde lørdag 3/11, når JS-herrer slutter af hjemme mod Aalborg Freja. Skjold Sæby slog i dag (lørdag 27/10) SIF-holdet 2-1, og de fire hold, der slås om at undgå 7.- og 8. pladsen mødes indbyrdes i sidste spillerunde - læs mere her...

Det er nok en god idé at afsætte mindst et par timer til at støtte JS-herrerne næste lørdag 3/11 hjemme mod Aalborg Freja i sidste spillerunde.

Den står på en decideret "nedrykningsfinale" med kickoff kl. 15.30. I eftermiddag (lørdag 27/11) slog Skjold Sæby nemlig SIF-mandskabet 2-1, og derfor er der - kombineret med 3-3 mellem RKG Klarup og Aalborg Freja samt 1-1 mellem Aalborg Chang og topholdet Hobro IK - kridtet op til en gyserafslutning af kaliber, og de fire hold mødes indbyrdes i sidste spillerunde.

Foruden SIF hjemme mod Aalborg Freja, mødes RKG Klarup og Aalborg Chang også lørdag eftermiddag i Klarup, og lørdagens resultater betød, at RKG Klarup kom ét point foran SIF, og Chang er nu to point foran SIF-holdet, der med 11 point er á point med Aalborg Freja, der indtager 8. pladsen (den direkte nedrykningsplads, red.) på en dårligere målscore end SIF-holdet.

En SIF-sejr over Aalborg Freja vil sikre eksistensen, mens man i tilfælde af uafgjort vil være afhængig af, at Chang besejrer RKG Klarup, som SIF er bedst indbyrdes med. Vinderen af knaldperlen i Støvring næste lørdag kan selvsagt også rykke forbi Aalborg Chang, hvis RKG Klarup besejrer Chang i sæsonafslutningen i Klarup.

Stillingen og aktuelle
kampe i JS-puljen:

Der er i anden anledning (se link herunder, red.) lagt op til festlig dag lørdag 3/11, og det hele kan altså i bedste fald blive kronet med, at JS-herrerne sikrer sig endnu en sæson i Jyllandsserien.

I lørdagens opgør i Sæby leverede SIF-mandskabet en fornem præstation i første halvleg, og i de 45 minutter kunne SIF med en anelse større skarphed i et par afgørende situationer være kommet foran 2-0 og dermed have taget et syv-mile-skridt til at have modstanderne lige nøjagtig der, hvor man gerne ville have dem - også tilmed have en kraftig vind i ryggen i de sidste 45 minutter.

SIF fik en ønskestart med en scoring allerede efter 4-5 minutters spil, da Nicolaj Hvilsom stak Mads Harbo fri dybden, og topscoreren svigtede ikke.

Der var gnist, vilje og kollektiv forståelse i alt det, SIF-spillerne foretog sig i første halvleg. Skjold Sæby, der endegyldigt sikrede sig en plads i forårets JS 1 med sejren over SIF, havde godt nok bolden meget - men uden at blive decideret farlige foran SIF-målet.

I det 26. minut indkasserede Mads Harbo et gult kort, da han kantede hjemmeholdets Jakob Kristensen i et returløb. Nikolaj Thorhauge Jacobsen blev sendt frem på toppen i den undertalsperiode, og i det 30. minut fik netop Nikolaj Thorhauge Jacobsen, der i øvrigt spillede en fin kamp i lighed med en anden af de unge spillere, Nicklas Aagaard, en gylden mulighed for at bringe SIF foran 2-0.

Han havde selv glimrende holdt fast i bolden, der havnede hos Mikkel Frimor Holm Jensen ude i højre side. Han spillede efter nogle driblinger bolden skråt tilbage til Nikolaj Thorhauge Jacobsen, der fik lidt for meget luft under bolden, som gik over mål.

Stadig 0-1, da Mads Harbo kom ind på banen igen i det 36. minut.

Tre minutter efter sin genindtræden fik netop Mads Harbo den næste store mulighed for en SIF-scoring til 0-2. Det skete efter stærkt forarbejde af Nicklas Aagaard og Nikolaj Thorhauge Jacobsen, men bolden gik over mål.

SIF-mandskabet - med en stærkt spillende Rasmus Hasselriis som styrmand i fem-mands-forsvaret - kunne med andre ord - her fem seks minutter før pausen- godt have ført 2-0, sågar 3-0, og spillerne sloges fornemt for sagen hele vejen op gennem holdet.

Derfor gjorde det ondt, da Skjold Sæby kom på 1-1 i det 44. minut på et lykketræf, hvor målscoreren dels ramte bolden skævt og dels fik hjælp fra medvinden, der sikrede at bolden drejede ind helt oppe i det ene målhjørne uden chance for keeper Mikkel Blad Krogh.

Et sekunds tøven i sekunderne forinden gav Skjold Sæby muligheden for at komme ind i feltet, hvor Morten Honoré stod for scoringen.

1-1 ved pausen.

• SIF-startopstillingen, 5-4-1: Mikkel Blad Krogh - Christoffer Olesen, Aske Kjærup Pedersen, Rasmus Hasselriis, Zacharias Krunderup og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Mikkel Frimor Holm Jensen, Nicklas Aagaard, Thomas Nielsen og Nicolaj Hvilsom - Mads Harbo.
  • Bænken denne gang: Asger Bundgaard Nielsen, Kasper Bøgh og Casper Henriksen.

Anden halvleg blev ikke så god for SIF-tropperne. Skjold Sæby skulle blot bruge ét point for at sikre sig billetten til forårets JS 1, og de satede på omstillinger.

Det var også en sådan, der gav dem scoringen til 2-1 i det 57. minut. Bolden blev ført op i højre side, en stikning ind i feltet til en spiller, der var spurtet med frem, og så blev bolden sat sikkert ind ved fjerneste stolpe.

Trods kraftig medvind væltede SIF sig ikke i åbne målchancer i de sidste 45 minutter. I det 66.minut fik en Sæby-spiller gult kort efter en løbeduel med Mads Harbo, og SIF sadlede om til 4-4-2. Ud kom Nikolaj Thorhauge Jacobsen og Nicklas Aagaard - ind kom Kasper Bøgh og Asger Bundgaard Nielsen. SIF spillede nu med Kasper Bøgh og Mads Harbo helt i front.

Der blev satset yderligere i det sidste kvarter. Ud kom Zacharias Krunderup - ind kom Casper Henriksen. Både Mikkel Frimor Holm Jensen og Rasmus Hasselriis blev sendt frem i slutfasen, hvor der skulle ekspederes mange bolde ind i hjemmeholdets felt, men desværre var der for ofte forkert adresse på SIF-indlæggene i den afgørende fase.

Tættest på en udligning til 2-2 var Mikkel Frimor Holm Jensen i det 78. minut, da han fik headet glimrende mod mål, men bolden sad desværre lige i handskerne på keeperen.

Den sidste SIF-offensiv mistede også lidt, da Asger Bundgaard Nielsen tog et gult kort for holdet efter et boldtab oppe midt på banen i det 81. minut. Han løb pligtskyldigt farlige Jakob Kristensen op, da han var ved at slippe igennem.

I de døende minutter faldt Mads Harbo ned efter en duel og tog sig straks til skulderen. I nogle splitsekunder frygtede alle i SIF-lejren det værste, men topscoreren kom heldigvis op igen og fuldførte kampen. På det efterfølgende frispark forsøgte Thomas Nielsen sig. Det udløste et hjørnespark, og et mere af slagsen, men 2-1 holdt hjem - jubel i Sæby-lejren og bekymrede ansigter i SIF-lejren.

- Et ærgerligt udfald af en kamp, hvor vi kunne have afgjort det i første halvleg. Groft sagt lykkedes operationen, men patienten døde. Nu skal vi have fundet humøret frem til den sidste kamp mod Aalborg Freja. Der bliver knald på. Første halvleg var rigtig god set med SIF-briller, mens vores indsats i de sidste 45 minutter ikke var god nok, siger SIF-cheftræner Kim Nielsen.