Menu

Gissel: Mit livs nederlag fodboldmæssigt

image Den står på Serie 1 for SIF-førsteholdet hos herresenior efter sommerferien efter 0-4 i playoff-kampen hjemme mod Aabybro IF. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
29. juni 2019 kl. 18:49
Førsteholdet hos herresenior må - trods et flot forår og fjerdeplads i Jyllandsserien 2 - en tur ned i Serie 1, mens gæsterne i lørdagens playoff-kamp i Støvring, Aabybro IF, tager elevatoren op i efterårets Jyllandsserie med afsæt i en andenplads i deres Serie 1-pulje og en sejr over en anden toer fra Serie 1, Nibe Boldklub, i en forudgående playoff-kamp. Læs mere her...
 • Jyllandsserien 2/Serie 1, playoff-kamp:
 • Støvring IF (JS 2) - Aabybro IF (Serie 1) 0-4 (0-3)
 • Mål:
 • 11. minut: 0-1 Kasper Vingaa (ass. Søren Præstegaard).
 • 33. minut: 0-2 Daniel Koch (ass. Søren Præstegaard).
 • 40. minut: 0-3. Mads Thomsen (ass. Søren Præstegaard).
 • 46. minut: 0-4 Johan Foget (ass. Kasper Vingaa).
 • SIF-startopstillingen, 4-4-1-1: Mikkel Blad Krogh - Casper Henriksen, Tobias Buus, Nicolaj Hvilsom og Nikolaj Thorhauge Jakobsen - Yashar Bavel, Anders Nielsen, Asger Bundgaard Nielsen og Christoffer Olesen - Thomas Nielsen - Christian Guldager.
 • Bænken denne gang: Mathias Kielgast, Kasper Bøgh og Niclas Plougmann.
 • Udskiftninger hos SIF:
 • 46. minut: Nicolaj Hvilsom (skadet) ud - Mathias Kielgast ind.
 • 57. minut: Nikolaj Thorhauge Jakobsen ud - Kasper Bøgh ind.
 • 69. minut: Christian Guldager ud - Niclas Plougmann ind.

- Det føles som mit livs nederlag fodboldmæssigt. Og det er på spillernes vegne tungt, rigtig tungt. Spillerne har givet alt det, de havde i sig siden, jeg overtog træningen af JS 2-truppen 21. marts, og jeg kan ikke sætte en finger på en eneste spillers indsats i den periode, men vi må også gøre os den øvelse at kigge indad. Vi kom for sent i gang med at sætte point ind på kontoen. Vi tabte fire kampe i træk, hvoraf vi følte, vi havde spillet til mere i tre af dem, og derfor havnede vi - trods en flot stime pointmæssigt derfra - i den her playoff-kamp, sagde Rasmus Gissel, SIF-cheftræner og sportschef i klubben samtidig, kort efter slutfløjtet mod Aabybro IF.

Gæsterne havde - rundt regnet - 100 tilskuere med som solid 15. mand på den ene langside, og playoff-kampen var som helhed en velbesøgt affære tilskuermæssigt, men gæsterne havde desværre mest at juble over.

- Jeg har hele tiden talt imod disse playoff-kampe. Det hele bliver afgjort i en ren "Anders And-kamp", der mest af alt er kommet til verden som ren underholdning. Og jeg synes, DBU og DBU Jylland bør vurdere, om det her med playoffkampe er den rigtige løsning. Vi var ikke havnet i playoff, hvis Odder havde scoret et mål mere i deres sidste kamp mod Vejgaard B. i 2. division, men nu blev situationen i JS 2 "forværret" af tungt jysk-fynsk nedfald fra Jylland og Fyn, fortsatte Rasmus Gissel.

SIF-mandskabet, der var uden den offensive profil, Mads Harbo, og Nicklas Aagaard (midtstopper i det meste af foråret) på grund af afbud, kom skidt fra start og kom bagud 0-1 i det 11. minut, da en Aabybro-spiller skar ind fra deres venstre side, og til sidst blev bolden sparket ind ved fjerneste stolpe.

Scoringerne til 0-2 og 0-3 inden pausen kom efter hjørnespark. Fra højre side i det 33. minut, og fra venstre side i det 40. minut. To hovedstød og 0-3 på måltavlen.

Gæsterne stod kompakt på banen, og SIF havde svært ved at komme til åbne målchancer i de første 45 minutter, men spillemæssigt var SIF egentlig pænt med - men gæsterne var effektive på de muligheder, de fik.

Ved scoringen til 0-3 fik SIF samtidig anfører Nicolaj Hvilsom ankelskadet, og han måtte lade sig skifte ud - Anders Nielsen gled ned som midtstopper, og Thomas Nielsen gled en tand tilbage på midtbanen, men indskiftede Mathias Kielgast og Christian Guldager var frontduo i en 4-4-2-opstilling.

0-3 ved pausen, og SIF var tvunget til at skulle satse hele butikken i de sidste 45 minutter.

24 sekunder inde i anden halvleg blev det så 0-4, da gæsterne slog til på et indlæg fra deres venstre side. Bolden blev sparket ind ved fjerneste stolpe.

Havde det lignet en giftig bjergetape i Tour de France, så steg stigningsgraden på ruten nu til noget uden for kategori.

- Vi var 10 sekunder fra at sende Nicolaj Hvilsom højere op på banen, da de scorede til 0-3 lige før pausen, og med 0-4 24 sekunder efter pausen blev det for alvor svært, konstaterede Rasmus Gissel.

19 point i de sidste ni kampe og en fjerdeplads i JS 2-puljen takket være 22 point samlet for 14 kampe blev ærgerligt nok ikke den redningskrans, SIF-mandskabet vitterligt havde fortjent, og skuffelsen stod da også malet i spillernes ansigter, mens gæsterne fra Aabybro IF havde en fest - forståeligt nok - for øjnene af deres mange medrejsende tilskuere.

SIF pressede på efter pausen og lagde yderligere folk frem på banen, men gæsterne holdt stand. Den bedste mulighed tilfaldt Thomas Nielsen på et direkte frispark med fire minutter igen, men gæsternes keeper fik reddet, selvom bolden havde retning mod det ene målhjørne.

Minuttet efter frygtede alle i SIF-lejren, at Anders Nielsen havde fået en slem knæskade efter et sammenstød på banens midte, men han fuldførte dog kampen efter en behandling på banen.

Samlet en rigtig mærkelig fornemmelse for alle i SIF-lejren. En flot redningsaktion - 19 point i de sidste ni kampe - bar alligevel ikke frugt, og SIF-mandskabet havde fortjent en bedre skæbne foråret set som helhed.

LÆS OGSÅ:

http://www.siffodbold.dk/klubnyt/senior/missionen-paa-mors-lykkedes-for-js-2/

Sådan gik det i playoff-
kampene JS 2/Serie 1:

http://www.dbujylland.dk/resultater/pulje/304605/kampprogramFuld