U 14-pigerne slog til efter pausen

image U 14-pigerne i Liga 3 vendte 0-1 til 3-1 i hjemmekampen mod LKB/Gistrup. Foto: U 14-piger
Af Kaj Zacho, SIF-træner
15. april 2019 kl. 16:39
Lørdag 13/4 stod fodboldmenuen for U 14 Liga 3-pigerne denne gang på LKB/Gistrup, som SIF-trænerstaben forventer vil blive den største modstander i forårets pulje - læs mere her...

Derfor havde Brian og jeg været på besøg hos Gistrup i deres første kamp mod Gug, så kunne vi nemlig lave taktikken for de to næste vigtige kampe. Vi ville være så forberedte som muligt, da en hjemmesejr ville være meget vigtig for os alle. Desværre blev der igen en del afbud, som gjorde, at vi måtte trække det 8-mandshold, som skulle spille lige efter os. Det er vildt ærgerligt at stå i den situation, men sådan blev det desværre. Det betød samtidig, at vi måtte finde uvante pladser til de piger, som kunne spille kampen, og det bekymrede os da en smule, for det var absolut ikke en del af vores forberedelser til kampen.

Vi lagde igen vægt på presspil- pasninger- bevægelser omkring boldholder o.s.v, som pigerne efterhånden kender, så nu kunne dommeren bare fløjte kampen i gang.

Første halvleg:

Der var ikke spillet mange sekunder, før LKB bankede på i vores defensiv, og det var kun på grund af et godt overblik af Skov i målet, at de ikke fik deres første scoring, så vi åndede lettet op. De første 15 minutter blev et stort løb imod vores defensiv, og det var tydeligt, at nogle af pigerne ikke befandt sig godt på de tildelte pladser. Det var derfor en lettelse at se Marie bryde igennem og finde Randrup i feltet, som desværre missede afslutningen - hvor ville et mål have lunet her. Til gengæld fik vi et par minutter efter en scoring imod os, fordi der blev taget en kollektiv "morfar" over hele linjen, og en LKB-spiller kunne ubesværet score til 0-1.

Jeg må indrømme, at jeg på daværende tidspunkt var ved at eksplodere, fordi ingen af de aftaler, vi havde lavet, blev holdt, og vi virkede lamslået inde på banen. Det var enkeltmands-præstationer, som prægede kampbilledet, og det er jo ikke den måde, vi vil spille på, men i nødens stund skal nogen jo træde i karakter. Det gjorde Emilia og Marie i det 28 minut ,hvor Emilia kom alene igennem og flot scorede til 1-1. Nu var vi med igen, og scoringen forandrede tingene inde på banen fuldstændigt.

Anden halvleg:

Vi sad på alt fra anden halvlegs start og var straks farlige på et frispark efter få minutter, hvor et flot spark var tæt på at blive headet i kassen. Vi spillede simpelthen som en drøm nu. Pasningerne sad der, løbende var som aftalt, og vores aggressive presspil bar frugt.

Da der var spillet 25 minutter fandt Berregaard så Marie, som takkede for afleveringen og scorede til 2-1. Nu lignede det sgu noget, og jubelen ville ingen ende tage på sidelinjen. Vi coachede pigerne videre, da vi ville lukke kampen med endnu en scoring. Den kom et par minutter efter, da der korrekt blev fløjtet for straffespark, som Emilia uden tøven tog sig kærligt af. En sikker afslutning og 3-1, så nu var den ged barberet.

Kampen sluttede, og der var velfortjente klapsalver og jubel til pigerne, som vi er ekstremt stolte af. Sikke en vindermentalitet, vi har fået ind i pigerne, som tror på det hver gang, og arbejder stenhårdt... Vi er nu ubesejret i alle de otte kampe, vi har spillet siden januar, så det ser ikke så tosset ud...

• Følgende spillere var med til at besejre LKB 3-1: Cecilie Mandrup Skov, Cecilie Randrup Reiche, Clara Skøtt Poulsen, Emilia Lønskov Liebach, Emilie Olesen, Jane Larsen, Lærke Bach Jensen, Marie Andersen, Mathilde Grøn, Nanna Svendsen, Sara Bjerregaard, Ida Margrethe Bang-Andersen, Laura Ørbæk Sørensen og Simone Adamsen.

Tillykke til pigerne og til mine trænerkollegaer for et flot resultat.