Premieresejr trods masseafbud

image U 14-pigerne i Liga 3 lagde ud med at besejre Nibe Boldklub 2-0 på udebane i forårspremieren. Arkivfoto
Af Kaj Zacho, U 12-U13-U 14-piger
09. april 2019 kl. 15:00
Der var 12 afbud til U 14-pigernes forårspremiere i Liga 3, men SIF-tropperne fik dog alligevel hentet en sejr på 2-0 med hjem fra Nibe i lørdags 6. april - læs mere her...

For første gang i mine 27 år som fodboldtræner har jeg jeg nu oplevet 12 afbud til en fodboldkamp, der handler om point, men den er altså god nok (12 afbud). Så det var en - for at sige det mildt - meget presset trænerstab, som skulle ud og finde mindst 11 spillere, som kunne gennemføre premieren på udebane mod Nibe Boldklub i U 13-pigernes Liga 3.

Jeg ville ikke ud i at skulle spille med 9 mand, for det er ikke " rigtig " fodbold i min verden. Så det var med lodder og trisser, vi fik samlet et hold - takket være tre U 15-piger, som gerne hjalp på dagen - og vi kunne drage til Nibe og håbe på et godt resultat.

Trænerne var godt klar over, at det ville blive en svær kamp, da der ville være uvante pladser til en del af spillerne, men det har jeg jo sagt før, er vigtigt for os, at pigerne bare springer ud i det, så vi ikke svækkes af den grund... pigerne skulle have fokus på defensiven, presspillet og omgangen med bolden på vores præmisser.

Første halvleg:

Kampens start blev meget rodet, og spillerne kunne slet ikke sætte deres sædvanlige afleveringer sammen, hvilket undrer mig, for de sidder lige i skabet til træning, hvor vi arbejder meget med bevægelser - overblik - afleveringer. Men det var som i forrige kamp svært at se, det var noget pigerne, mestrede til fulde. Så de første 15 minutter blev som sagt en omgang tju-bang-fodbold, hvor bolden hele tiden skiftede fødder og ingenting hang sammen - dog heller ikke for Nibe, og jeg vil da også sige, at det uskønne spil til trods, så var Støvring totalt dominerende.

Efter 15 minutters spil opfangede Holm bolden og lagde en fin assist til Sisse, som meget konsekvent scorede til 0-1. Og jubelen havde dårligt lagt sig før, Marie bankede bolden på stolpen udefra, men uden held som sagt. Efter scoringen tog vi lidt mere fat fysisk og fremtvang en del små frispark til Nibe, men godt at pigerne bed lidt fra sig, så fysikken kunne presses ud af Nibe-mandskabet, der var mødt op uden udskiftninger. Det var en ting, vi ville udnytte i anden halvleg, hvor vi satte tre nye friske folk ind på banen, men mere om det senere. Vi havde lige en første halvleg, der skulle afvikles. Tæt på pausen tog vi en alvorlig koger i defensiven, og havde det ikke været for en stort spillende Sofie V. i målet, havde Nibe udlignet inden pausen. Men vi kunne heldigvis med en 1-0-føring guide pigerne igennem pausen og som sagt skyde nogle friske kræfter ind på banen, hvilket viste sig at være en god ide.

Anden halvleg:

Vi kom ind til anden halvleg som skudt ud af en kanon og lagde et højt hårdt pres på Nibe, hvilket betød ekstremt mange boldtab for dem, som vi jo så blot skulle udnytte. Vi fik spillet os frem til en del lige- ved- og næsten-afslutninger, og jeg kunne fornemme en hvis nervøsitet i mit 52-årige legeme for på en kontra kunne Nibe jo få et ufortjent mål, så Brian og jeg gjorde virkelig meget ud af, hele tiden verbalt, at holde pigerne i gang, og efter syv minutter gav det pote...

Vi fik fremtvunget et hjørnespark, som Marie sparkede flot ind i mængden af spillere, og minsandten om ikke Sisse igen scorede, og måltavlen skiftede til 0-2. Nu faldt min puls, for jeg fornemmede, kampen var afgjort. Nibe havde absolut ingenting at byde ind med, og jeg havde sgu lidt ondt af, at de ikke kunne skifte ud.

Dog lykkedes det alligevel de hårdt kæmpende Nibe-piger efter cirka 20 minutter at tvinge os langt tilbage på banen, og de fik to chancer lige efter hinanden, som Sofie V. heldigvis tog sig kærligt af.

Et par minutter før slutsignalet var Emilia tæt på at lukke kampen på et sololøb, men desværre løb anstrengelserne ud i ingenting.