Menu

Streg i regningen for U 19 1-drenge

Af Jørn Eriksen
01. september 2015 kl. 10:04
Førsteholdet hos U 19-drenge fik ikke selv indløst billet til U 19 Serie 1 i sidste halvdel af efteråret, da det blev 0-1 hjemme mod Aars IK mandag aften 31/8. Andetholdet kan stadig sikre klubben en plads i U 19 Serie 1. Læs mere her...

Banen var kridtet hårdt op, fa førsteholdet hos U 19-drenge i øsende regnvejr havde besøg af Aars IK i Kvalifikationsrækken mandag aften 31/8 på Støvring Stadion.
Kun en sejr ville - i SIF-mandskabets tredje og sidste kamp inden ombrydningen til enten U 19 Serie 1 eller U 19 Serie 2 - sikre hjemmeholdet en plads i U 19 Serie 1 svarende til den gamle A-række. Efter to uafgjorte kampe forinden skulle SIF have tre point for selv af sætte tingene på plads.

Men det blev Aars IK, der løb med en kneben 1-0-sejr og tre vigtige point. Det skete takket være en kontrascoring i det 87. minut i en fase, hvor SIF-holdet selvsagt skulle satse hele butikken frem ad banen i håb om at få sat en afgørende scoring ind.
Aars IK mangler fortsat at spille to kampe inden ombrydningen, og SIF-holdet er ude af billedet til enten første- eller andenpladsen, der udløser adgangstegn til U 19 Serie 1 i sidste halvdel af det igangværende efterår.

- Indstillingen hos spillerne fejlede ikke noget, men vi spiller os generelt frem til for få målchancer, og det har været vores problem efter sommerferien, siger Kim Lyngberg, U 19-cheftræner i SIF Fodbold.
- Vi spiller egentlig meget pænt på totredjedele af banen, men vi er ikke chanceskabende nok på den sidste tredjedel, og det var også billedet mod Aars IK. Vi fik ikke spillet direkte nok, fortsætter Kim Lyngberg.

Aars IK stod kompakt med mange spillere bag bolden for så at satse på kontraangreb. Før pausen fik SIF dog en god mulighed for at komme foran i kølvandet på et hjørnespark, men bolden ramte slutteligt keeperen - stadig 0-0.
Efter pausen var det indskiftede Lasse Poulsen, der var tættest på at bringe SIF foran 1-0. Det skete på et optimistisk langskud langt udefra. Bolden havde retning mod at gå ind over overliggeren, men keeperen, som havde været langt ude af sit mål, nåede akkurat tilbage og fik sendt bolden til hjørnespark.
En SIF-scoring her - lidt over halvvejs i anden halvleg - ville sandsynligvis have givet et helt andet forløb af de sidste 20 minutter. I så fald skulle Aars IK have været højere oppe på banen for at jagte en udligning, hvilket alt andet lige ville have givet SIF bedre plads i eget angrebsspil.

SIF-startopstillingen 4-3-3 mod Aars IK: Mikkel Blad Krogh - Christoffer Larsen, Patrick Marquartsen, Martin Thinggaard og Alexander Thorup - Zacharias Krunderup, Jonas Frederiksen og Frederik Lykke - Mads Frost, Patrick Öster og Nicolai Nesgaard.
Indhopperne var denne gang: Lasse Poulsen, Andreas Hansen og Christian Lund.

- Christian Lund, førsteårssenior, var med, da vi ville undgå at svække U 19-andetholdet i deres sidste kampe. Der må være op til fem førsteårsseniorer med i U 19-Kvalifikationskampene. Men generelt har vi ikke været helt oppe i gear i de tre kampe i U 19-Kvalifikationsrækken med førsteholdet. Mod Aars Ik havde vi afbud fra Andreas Tarp og Emil Kolstad, forklarer Kim Lyngberg.

U 19-andetholdet har vundet deres to første kampe i deres U 19-kvalifikationspulje, men her skal deltagerholdene gennem fem spillerunder før ombrydningen til U 19 Serie 1 eller U 19 Serie 2. SIF 2 mangler at møde LKB/Gistrup, Hobro IK og Hadsund Boldklub.