Heroisk anden halvleg af U 15 Liga 2

image Et godt billede af en tæt affære. Viborg FF førte ved pausen, men SIF-holdet vandt 3-1 i U 15 Liga 2-rækken hos drengene. Fotos: U 15-drenge
14. april 2018 kl. 00:03
Førsteholdet hos U 15-drenge var bagud 0-1 ved pausen hjemme mod Viborg FF, men SIF-gutterne tog fat efter pausen og vandt 3-1 blandt andet takket være to fuldtræffere i kampens sidste seks minutter - læs mere her...
  • Fredag 13. april 2018, turneringskamp, U 15 Liga 2-drenge:
  • Støvring IF - Viborg FF 3-1 (0-1)
  • Støvring IF opstilling:
    Marius Thorsen - Hessel Oosterhof, Albert Skouboe, Marius Christensen, Magnus Dyrholm - Peter Harboe, Frederik Bak, Lasse Andersen, Sylvester Jensen - Frederik Bargmann, Mads Rugren

• Peter Harboe for Sylvester Jensen 58´

Femte turneringskamp for U 15-drengene i Liga 2. De fire øvrige havde alle været tætte kampe, og det var den femte mod Viborg FF også forventet at være. Den forventning hold i den grad stik.
En lige indledning på kampen gik stille og roligt over i et lille overtag til gæsterne fra Viborg FF, der godt nok ikke blev voldsomt farlige, men fik sat SIF-bagkæden i flere og flere vanskelige situationer. Derfor lå gæsternes føringsmål i luften, og selv om SIF kort forinden havde en god chance for et ditto, så var det gæsterne, der ganske fortjent gjorde det til 0-1 inden pausen, og herved blev det ind til pausen.

Pausesnakken hos SIF gik på at få sat presset lidt bedre i forhold til Viborgs opspil, at få lagt flere bolde ned bagved Viborg-bagkæden og simpelthen (men svært at udføre) gøre det en anelse bedre end i første.

Og hvilken heroisk anden halvleg SIF-drengene fik leveret.
Hvor det i første halvleg havde været Viborg, der var først på langt de fleste bolde, var det nu SIF, der i anden halvlegs indledning sad på tingene, og udligningsmålet ved Frederik Bargmann var en naturlig konsekvens af spillets udvikling.
Efter SIF-udligningen havde SIF yderligere 5-10 gode minutter, men herefter overtog Viborg langsomt momentum, stadig uden de helt store chancer i nogen af enderne for SIF-forsvaret gav i den grad ikke ved dørene, og specielt Marius Christensen fik ryddet op i snart sagt alt.

I kampens slutminutter kunne kampen tippe i begge retninger.
Heldigvis for SIF blev det i hjemmeholdets retning. Der kom flere og flere optræk til farlige situationer i begge ender, og med seks minutter tilbage udnyttede Frederik Bargmann en løs bold på kanten af feltet og bragte SIF på 2-1. Den føring øgede Patrick Esko i kampens sidste ordinære minut og cementerede dermed sejren.

Kampen var SIF´s fjerde kamp i træk uden nederlag, og selvom kampen kunne tippe begge veje, var SIF-træner Rasmus Gissel særdeles tilfreds efter kampen:
- Jeg ved, jeg mange gange har pointeret holdets karakter. Det er jeg nød til at gøre igen. Uden på nogen måde at kunne sætte en finger på drengenes vilje i første halvleg, var vi alligevel for langt væk fra tingene. Det blev i den grad rettet til anden halvleg, og så viste drengene, at de simpelthen bare ikke er slået, før kampen er forbi. Samtidig er jeg rigtig glad for deres evne til at kunne tilpasse sig taktiske småjusteringer midtvejs i kampen.
- Der venter os endnu ni tætte kampe i denne turnering, og selvom det ser fint ud lige nu, er målet om overlevelse i rækken ikke i nærheden af at være opfyldt. Så tæt som rækken er, vil jeg tro, vi skal bruge yderligere 11-13 point for at kunne slutte over stregen, men én ting er sikkert: De her drenge lægger sig ikke uden kamp.

Næste kamp er ude mod VUGH, som SIF traditionelt har det særdeles vanskeligt imod. Det bliver endnu en spændende styrkeprøve.