Vital sejr for Støvring U 14-drenge Liga 2

image U 14 Liga 2-drenge og Aalborg KFUM før kickoff i søndagens opgør, som SIF-tropperne vandt 2-1. Foto: Lars Hvilsted, U 14-drenge
Af Lars Hvilsted, holdleder for U 14 Liga 2-drenge
05. november 2018 kl. 10:14
Efter sidste uges hjemmekamp, hvor Aalborg Freja udlignede til 1-1 i kampens overtid, havde Støvring-drengene søndag 4/11 kniven mod struben, hvis man fortsat skulle have håb om overlevelse i U 14 Liga 2. Læs mere her...

Aalborg KFUM var søndagens modstander på kunstgræsbanen i Støvring. Den omvendte kamp i Aalborg var endt med et 1-4 nederlag til Støvring. Efter en uge med tre fantastiske træningspas var cheftræner Joakim Nielsen dog fortrøstningsfuld, og han havde en klar forventning om, at drengene kunne hente den nødvendige sejr i søndagens kamp.

I målet havde Simon Viltoft afløst en skadet Lasse Hvilsted, og i forhold til de seneste kampe var Daniel Primdahl og Thor Jensen med i truppen.

Drengene spillede en flot og kontrolleret kamp, og sejren blev grundlagt på tre gyldne minutter i første halvleg.

Efter 20 minutter kunne Liga 2-topscorer Malthe Frederiksen bringe Støvring i front med 1-0 efter assist fra Mathias Graversen, og tre minutter senere kunne Oliver Jensen øge føringen til 2-0 på et fantastisk flot og kontrolleret langskudsmål. Hvilken afslutning på ugen for de to DBU-udtagne SIF-spillere, Malthe og Oliver. Med sit 10. mål i denne sæson er Malthe Frederiksen nu nr. 1 på topscorerlisten i U 14 Liga 2.

Herefter var Støvring i kontrol, og kunne gå til pausen med en sikker 2-0 føring. Som anden halvleg skred frem, kom Aalborg KFUM længere frem på banen og forsøgte at sætte et pres. Det gav pote efter 45 minutter, hvor reduceringen faldt til 2-1. Aalborg KFUM pressede på for flere mål, men Støvring kæmpede bravt og holdt stand. I kampens sidste minut fik Aalborg KFUM et gult kort, og dommeren kunne kort tid efter fløjte kampen af - tre livsnødvendige point for Støvring drengene var i hus.

Hele fem hold er involveret i nedrykningsdramaet i Liga 2 med to spillerunder tilbage (Hjørring IF og AaB mangler tre kampe).

• Aalborg Freja har 17 point, og mangler Hjørring IF på hjemmebane og Thisted FC på udebane.
  • Aalborg KFUM har 17 point, og mangler AaB på udebane og Aabybro IF på hjemmebane.
  • Hjørring IF har 16 point, og mangler Aalborg Freja og AaB på udebane og Frederikshavn fI på hjemmebane.
  • Støvring IF har 14 point, og mangler Frederikshavn fI på udebane og AaB på hjemmebane.
  • AaB har 11 point, og mangler Aalborg KFUM og Hjørring IF på hjemmebane og Støvring på udebane.

Aabybro IF er allerede rykket op, og vender dermed tilbage til Liga 1 efter et halvt år i Liga 2, og Frederikshavn fI rykker ned i Liga 3 efter et halvt år i Liga 2.

Nr. 6 til 8 rykker ned i Liga 3. Dog vil den bedste 6’er i de fire Liga 2-puljer overleve og forblive i Liga 2.

6’er stillingen ser lige nu ud således: