Skæbnen var hård ved U 14 Liga 2-drengene

image 0-0 ville - set i bakspejlet - have sikret U 14 Liga 2-drenge femtepladsen, men nu slog AaB til halvandet minut inde i overtiden, og det hele endte 0-1.
Af Jørn Eriksen
17. november 2018 kl. 17:16
Halvandet minut inde i overtiden scorede AaB sejrsmålet til 1-0, og dermed må U 14 Liga 2-drengene en tur omkring forårets U 14 Liga 3 efter lørdagens drama i sidste spillerunde på kunstgræsbanen i Støvring - læs mere her...

Alt fra 3. til 7. pladsen var i spil for U 14 Liga 2-drengene, da det gjaldt AaB hjemme på kunstgræsbanen lørdag formiddag 17/11 en i sidste spillerunde, hvor fire hold - Aalborg KFUM, Aalborg Freja, SIF og AaB - kæmpede for at bevare Liga 2-status til forårets kampe.

Og skæbnen var umanerlig hård ved SIF-mandskabet, da det hele skulle afgøres.

Halvandet minut inde i tillægstiden satte gæsterne fra AaB, som SIF havde besejret 4-0 i efterårets første indbyrdes møde, sejrsmålet til slutcifrene 0-1 ind, og selvom SIF-tropperne, der havde fortjent en langt bedre skæbne efter at have domineret kampen langt hen ad vejen, kom frem til en god mulighed for at udligne til 1-1 på de sidste dampe i kampen efter et frispark ind i feltet, holdt AaB stand.

Med 0-1 nederlaget slutter det teknisk velfunderede SIF-hold på 7. pladsen og må en tur omkring forårets U 14 Liga 3.

• SIF-startopstillingen: Simon Viltoft Andersen - Laurits Birch Christensen, Mads Vestergaard, Olti Xhigoli og Noah Nørgaard Pedersen - Mario Sando, Oliver Jensen, Malthe Krogh Christensen og Christian Rolin Smed - Mathias Graversen og Malthe Frederiksen.
  • Bænken denne gang: Erik Kold og Daniel Primdahl.

Samlet havde SIF-mandskabet fortjent minimum uafgjort i "finalen" mod AaB. I første halvleg dominerede hjemmeholdet spillemæssigt med klar overvægt i boldbesiddelsen, men det var desværre ikke på den sidste tredjedel af banen, SIF havde bolden mest.

Allerede efter 11 minutter var Malthe Krogh Christensen decideret uheldig med ikke at score til 1-0, da han piskede et glimrende langskud afsted fra en position lidt uden for AaB's straffesparksfelt, men bolden prellede af på overliggeren.

Kort før det første kvarter var spillet kom Erik Kold på banen i stedet for Laurits Birch Christensen, men trods overvægt i spil kom SIF ikke frem til ret mange skarpe målchancer inden pausen. I det 30. minut havde Malthe Krogh Christensen dog endnu et godt skudforsøg.

Minuttet efter frygtede man, at SIF-teknikeren Christian Rolin Smed havde spillet færdig efter at være blevet fældet af en AaB-spiller. Kort efter måtte Christian Rolin Smed, der er lidt af en fodermester for medspillerne i det fremadrettede spil, lade sig udskifte for at få behandlet sin ryg/hofte - ind kom Daniel Primdahl. SIF slap dog med skrækken - Christian Rolin Smed kom i aktion igen kort efter pausen, og i anden halvleg var der yderligere tre ind/udhop i SIF-lejren.

0-0 ved pausen.

SIF-AaB var det første af de afgørende kampe om at fastholde Liga 2-status i puljen denne lørdag, og både SIF og AaB kunne måske redde livet ved uafgjort, hvis både Aalborg Freja og Aalborg KFUM tabte til henholdsvis Thisted FC og Aabybro IF.

13 minutter efter pausen kom Laurits Birch Christensen i aktion igen for SIF, og Erik Kold blev flyttet op på midtbanen, mens Oliver Jensen gled ned i midterforsvaret ved siden af bomstærke Olti Xhigoli, der ryddede godt op hele opgøret igennem.

I det 49. minut - 14 minutter efter pausen - fik netop Olti Xhigoli en gylden mulighed for at score det forløsende mål til 1-0. Det skete i kølvandet på et hjørnespark, hvor bolden dumpede ned for fødderne af midtstopperen tæt inde under mål, men SIF-spilleren fik desværre ikke ordentligt træf på bolden, og AaB-keeperen kunne sikre sig bolden.

AaB kom bedre og bedre med i anden halvleg, men gæsterne havde stort set ikke produceret en giftig afslutning. Med seks minutter igen frygtede man for Olti Xhigoli, der blev stemplet voldsomt midt på banen, men han kunne heldigvis fuldføre kampen.

Det lignede derfor en nulløsning, som begge parter på det tidspunkt, sandsynligvis ville kunne bruge til noget i forsøget på at bevare Liga 2-status, men da måltavlen viste 71.30 - halvandet minut inde i tillægstiden - viste AaB skarphed foran SIF-målet for første gang. En skudfinte, og så blev bolden lagt over til fjerneste stolpe - 0-1.

SIF satsede hele butikken i opgørets døende minutter, og hjemmeholdet kom frem til en god mulighed på et hovedstød efter et frispark ind i feltet, men bolden gik over mål.

Det viste sig senere, at Thisted FC havde slået Aalborg Freja 4-0, mens Aalborg KFUM slog puljevinderne fra Aabybro IF 1-0, men Thisted-sejren betød, at SIF havde taget femtepladsen med 0-0 mod AaB.

SIF ville i givet fald have været bedst indbyrdes med AaB, der - med 18 point - ville være endte på 6. pladsen (kun den bedste 6'ere redder livet, red.).

0-0 mod AaB ville med andre ord definitivt have sikret SIF Liga 2-status i foråret 2019, hvilet selvsagt ikke gør ærgrelsen mindre i SIF-lejren.