Målorgie af U 13 Liga 2-drengene

image U 13 Liga 2-drengene i samlet flok efter sejren på 7-3 over Randers Freja. Fotos: U 13-drenge
Af Lars Hvilsted, holdleder for U 13 Liga 2-drenge
16. april 2018 kl. 12:55
Førsteholdet hos U 13-drenge i U 13 Liga 2 slog Randers Freja 7-3 efter 4-1 ved pausen og stikker nu støvlesnuderne helt frem i toppen af den skrappe række - læs mere her...
  • Kampreferat 5. spillerunde
  • U 13-drenge Liga 2
  • Randers Freja - Støvring IF 3-7 (1-4)

Søndag eftermiddag 15/4 var drengene fra U 13 Liga 2 på besøg i den gamle hæderkronede klub Randers Freja. SIF-drengene havde for cirka en måned siden testen formen mod netop Randes Freja i Vinterserien, og her endte det med en sejr på 2-1 til Støvring.

Der var fire ændringer i SIF-startopstillingen i forhold til de sidste to kampe, hvor drengene senest udmanøvrerede MorsØ FC med tenniscifrene 6-1. Målmand Lasse Hvilsted var blevet skadet under den afsluttende træning i torsdags og blev erstattet af Simon Viltoft. Herudover var der afbud fra Tobias Taudal, der også var blevet skadet i sidste uge, og endelig skulle Peter Øvlisen samt Jonathan Würtz Jensen i ilden mandag aften for U 13 Liga 4-holdet. Det betød, at cheftræner Brian Foldager ud over en ny målmand i truppen, også havde udtaget markspillerne Mario Sandu, Daniel Primdahl og sidst men ikke mindst Erik Kold, der fik sæsondebut i søndagens kamp i Randers.

Ligesom sidste kamp startede Støvring-drengene med lyn og torden, og inden der var spillet 10 minutter stod der 3-0 til vores lokale helte. Det kan afsløres, at vi til dagens kamp fik to hattrick-helte. Én, der lavede tre mål, og én, der serverede tre assists.

Efter fire minutter indledte dagens måltyv, Malthe Frederiksen, kampen med sin første scoring til 1-0 efter assists fra kantspilleren Andreas Nicolajsen. Minuttet efter var Malthe Frederiksen på spil igen, hvor han sikkert kunne sparke bolden i kassen, efter Randers-målmanden havde halvklaret et hårdt skud fra Christian Rolin og 2-0. I kampens 8. minut var rollerne så byttet om. Malthe Frederiksen serverede en bold for næsen af Christian Rolin, som bankede bolden ind højt i målet uden chance for Randers-keeperen til stillingen 3-0 til Støvring.

Randers var først farlige efter 10 minutters spil, hvor venstre-backen Mads Vestergaard måtte heade bolden væk på målstregen efter målmand Simon Viltoft var passeret. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og selvom Støvring-drengene havde godt styr på kampen, var det alligevel Randers Freja der kunne reducere til 3-1 efter 23 minutters spil. Støvring-drengene svarede dog hurtigt tilbage, da Malthe Frederiksen fuldendte sit hattrick med sin tredje scoring og dermed 4-1 til Støvring. Christian Rolin havde igen en assist til Malthe.

To minutter før pausen var der en smule dramatik i kampen, da dommeren tildelte Støvring-spilleren Daniel Primdahl et gult kort for at spille med for lange jernknopper på fodboldstøvlerne. Daniel var lige blevet indskiftet, men måtte forlade banen hurtigt igen. Daniel kom dog senere på banen igen i anden halvleg, hvor han lånte fodboldstøvler af holdkammeraten Nicklas Sejer. Pausestillingen var 4-1 til Støvring, og anden halvleg skulle vise sig at blive lige så målrig.

I kampens 38. minut havde Støvring målmand, Simon Viltoft, bolden og ville sparke bolden langt op af banen. Simon sparkede bolden helt ude ved kanten af målfeltet. Dommeren vurderede, at Simon havde haft bolden i hænderne uden for feltet og dømte frispark til Randers Freja. Frisparket var ikke særligt veludført, men i forbindelse med noget skubberi i muren foran Simon Viltoft, dømte dommeren et straffespark til Randers Freja. Skuddet blev placeret lige til venstre for Simon, som kastede sig i den rigtige side, men på riposten røg bolden desværre lige tilbage til Randers-spilleren, der kunne reducere stillingen til 4-2.

Herefter skulle vi helt frem til kampens sidste fem minutter, før vi fik kampens sidste scoringer. Vores centrale midtbane med Mathias Graversen og Oliver Jensen spillede endnu engang en fantastisk kamp med kæmpe løbepensum og vigtige bolderobringer samt skarpe afleveringer til deres medspillere frem af banen. I kampens 55. minut opsnappede Mathias Graversen et skidt udspark/aflevering fra Randers-keeperen, og Mathias kunne sikkert sparke bolden i mål til en 5-2 føring til Støvring. Minuttet efter kunne sæsondebutant Erik Kold udbygge føringen til 6-2, da Christian Rolin uselvisk serverede bolden til Erik, som sikkert udnyttede muligheden med et mål. Dermed assist-hattrick til Christian Rolin i dagens kamp.

To minutter før tid reducerede Randers nok engang til stillingen 6-3, men det var ikke slut endnu. I kampens sidste minut fik Christian Rolin en friløber mod Randers-målet, men han blev nedlagt af bagerste mand. Gult kort til Randers-spilleren og frispark til Støvring lige på kanten af målfeltet. Christian Rolin sparkede selv frisparket, og han sendte bolden i pandebrasken af Mathias Graversen, der leverede et flot hovedstød. Randers-keeperen kunne kun halvklare det hårde hovedstød, og endnu engang var Erik Kold på rette sted og kunne lave sit andet mål og kampens sidste til slutresultatet 7-3 til Støvring.

Igen en flot kamp af SIF-drengene, der virkelig har fundet målformen med hele 13 mål i de sidste to kampe. Det vidner om stor bredde i hele U 13-truppen, at der kan udskiftes fire spillere i forhold til de sidste to kampe, og alligevel levere et så flot resultat på udebane. På billedet herover ses de fire SIF-målscorere mod Randers Freja: Fra venstre Mathias Graversen, Malthe Frederiksen, Erik Kold og Christian Rolin Smed.

• Støvring IF stillede op med følgende spillere i søndagens Liga 2-kamp: 1: Simon Viltoft Andersen, 2: Andreas Kjær Nicolajsen, 3: Nicklas Sejer Sørensen, 4: Olti Xhigoli, 5: Erik Kold, 6: Oliver Jensen, 7: Mads Vestergaard, 8 Mathias Graversen (anfører), 9: Malthe Frederiksen, 10: Noah Nørgaard Pedersen, 11: Christian Rolin Smed, 12: Mario Sandu og 13: Daniel Primdahl.

Næste kamp i Liga 2 er på hjemmebane - søndag 22/4 kl. 11.00, hvor drengene får besøg af holdet med det særprægede navn SMS-Fjends. SMS-Fjends kommer til Støvring med tre nederlag: 0-2 mod Farsø/Ullits og Mariager IK samt 1-4 mod FS Holstebro.