Flot sejr over nedrykkere fra Liga 2

image U 14 Liga 3-pigerne slog Nørresundby FB 2-1 på udebane efter en flot præstation af hele holdet. Arkivfoto
Af Brian Østergaard Larsen, U 14-piger
15. september 2019 kl. 13:21
U 14 Liga 3-pigerne slog Nørresundby FB 2-1 på udebane efter en tæt affære, hvor alle scoringerne kom efter pausen. Hos SIF scorede Nanna Svendsen begge mål - læs mere her...

Det var en af de svære kampe, der ventede os her i form af Nørresundby FB, som er nedrykker fra Liga 2.
Så de havde favoritrollen, og det var så spørgsmålet, om de formåede at påtage sig den rolle.
Lad os bare starte hårdt ud og sige, af de ikke påtog sig den rolle - tværtimod var det vores piger, der endnu engang spillede flot teknisk fodbold og også var det klart bedste hold.

Vores hold består af blandet årgang 06 og 07 samt en enkelt årgang 05-spiller - den her gang mødte vi hold bestående tæt på rent årgang 06-spillere.
Så de burde have en vis fordel på den konto, men også her leverede SIF-pigerne varen. De formåede at bruge kroppen rigtigt og lave frispark. i den her kamp lavede vi nok flere frispark end i de foregående fire kampe tilsammen. Jeg tror, Nørresundby-pigerne blev overrasket over vores pigers fysiske niveau.

Vi har i gennem hele ugen haft et ekstra fokus på vores presspil og vores bevægelse med og uden bold. Vi har altid været et godt spillende hold, men ofte har vores presspil ikke fungeret helt optimalt. Denne gang syntes jeg langt hen af vejen, vores presspil fungerede - vi var hele tiden over Nørresundby-pigerne, som sjældent fik deres spil til at fungere. Så de måtte bruge deres eneste våben - de lange bolde, men også det løste SIF-pigerne ganske fornuftigt. Også her tror jeg, Nørresundby-pigerne blev overrasket over, hvor godt spillende et hold, vi var.

Vi var totalt dominerende i første halvleg og styrede kampen. Vi spillede os til flere store chancer, og kun en godt spillende keeper fra Nørresundby holdt dem inde i kampen. Vi havde også et enkelt forsøg på overliggeren, men jeg stod med en fornemmelse af, at det bare var et spørgsmål om tid.

Vi skiftede ud i pausen og blev enige om, at vi skulle fortsætte, hvor vi havde sluppet - dog skulle vi være opmærksom på de lange bolde.

Vi fortsatte dog også med at være dominerende, og nu begyndte scoringerne også at komme. På små tre minutter scorede Nanna Svendsen to flotte kasser, og vi var nu tæt på sejren.

Vi holdt fortsat det høje niveau og holdt Nørresundby væk fra chancer, men desværre blev vi ramt af et par skader. Det skabte lidt panik, og vi begyndte at stresse lidt med bolden - dog var vi stadig i kontrol.
Men pludselig har de held med en lang bold, hvor vi ikke fik stillet os dybt nok. De fik et unødvendigt mål, og vi blev lidt presset til sidst i kampen. Men vores træning bar frugt, og vi holdt stand og vandt ekstremt fortjent 2-1.

Jeg har stadig primært fokus på udviklingen, og man må sige, at vi har fået langt et lag på i vores spil. Det er enormt svært ikke at være stolt af pigerne over den her indsats.