SIF tog topholdets skalp for anden gang

image Serie 1-herrer kan efter 3-1-sejren på udebane over Gundersted IF rette kikkerten ind på de øverste placeringer i puljen, der først endelig afgøres i sidste spillerunde i næste weekend.
Af Jørn Eriksen
26. oktober 2019 kl. 17:05
Serie 1-mandskabet slog topholdet Gundersted IF 3-1 på udebane lørdag 26/10 i næstsidste spillerunde og kan nu ikke rykke ned - heller ikke via playoff. I stedet kan kikkerten nu rettes ind på muligheder, der måtte opstå i sidste spillerunde - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Serie 1, herrer:
  • Gundersted IF - Støvring IF 1-3 (1-2)
  • Mål:
  • 16. minut: 0-1 Nicolaj H. Hvilsom (assist Mads Harbo).
  • 30. minut: 0-2 Kasper Bøgh (assist Mads Harbo).
  • 44. minut: 1-2.
  • 47. minut: 1-2 Kasper Bøgh (assist Mads Harbo).
  • Gule kort/advarsler:
  • 38. minut: Gundersted-spiller.
  • 77. minut: Nikolaj Thorhauge Jacobsen, SIF.
  • SIF-startopstilling, 3-5-2: Mikkel Blad Krogh - Mike Hansen, Nicolaj H. Hvilsom og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Casper Henriksen, Anders Nielsen, Thomas Nielsen og Christoffer Olesen - Mads Harbo - Kasper Bøgh og Christian Guldager.
  • Bænken denne gang: Lasse Pilgaard, Tobias Buus og Mads Dahl.
  • Indskiftninger, SIF:
  • 64. minut: Lasse Pilgaard ind - Christian Guldager ud.
  • 78. minut: Tobias Buus ind - Kasper Bøgh ud.
  • 88. minut: Mads Dahl ind - Nikolaj Thorhauge Jacobsen ud.
  • 90. minut: Nikolaj Thorhauge Jacobsen ind - Thomas Nielsen ud.

Det var en strålende, koncentreret og viljefast kollektiv indsats, der grundlagde fundamentet, da Serie 1-mandskabet på en gråvejrs og regnfyldt lørdag tog topholdet Gundersted IF's skalp for anden gang i dette fodboldefterår, og med en 3-1-sejr spolerede "Facius-fighterne" i første omgang oprykningsfestlighederne i Gundersted-lejren.
Gundersted IF topper stadig tabellen og kan sikre sig billetten til Jyllandsserien med en sejr i sidste spillerunde mod MorsØ FC - og for SIF-tropperne er al spekulation nu om mulig nedrykningsfare nu elimineret, idet Nibe Boldklub tabte til Skive IK denne lørdag 26/10.

SIF-mandskabet kan rette al forkus ind på at forsøge at snuppe den andenplads, der udløser playoff mod et JS-hold - ja, førstepladsen kan også være i spil, hvis Gundersted If skulle tabe til MorsØ FC i sidste spillerunde, og kampene med Løgstør IF og Skive IK involveret flasker sig for SIF-holdet.

Stillingen og kampene i sidste
spillerunde i Serie 1-puljen:

SIF-mandskabet havde fortjent at føre mere end 2-1 ved pausen i lørdagens velbesøgte rivegilde i Gundersted efter 45 minutters indsats med få skønhedsfejl.
Allerede inden åbningstræfferen til 0-1 i det 16. minut havde SIF haft muligheder, men det blev Nicolaj H. Hvilsom, der var hurtigt over en returbold fra Gundersted-målmanden, der ikke kunne et skudforsøg signeret Mads Harbo, der denne gang ikke kom på måltavlen men havde en fod med i alle tre SIF-scoringer i opgøret.

Cirka midtvejs i første halvleg fik Harbo dog en gylden mulighed for at score til 0-2, da Thomas Nielsen spillede ham fri, men skuddet sad lige på målmanden.

Efter 30 minutter lagde Thomas Nielsen - stærkt spillende i motorrummet med lillebror Anders Nielsen ved sin side - en bold frem til Mads Harbo, der ekspederede den videre ind foran mål, hvor Kasper Bøgh kunne glide bolden i nettet.
0-2, og et gult kort til Gundersted i det 38. minut. Efter 0-2 kom SIF frem til yderligere pæne muligheder for at udbygge føringen, men i stedet blev det 1-2 et minut før pausen i kølvandet på et hjørnespark, hvor en Gundersted-spiller kunne heade bolden i nettet.
Gundersted IF havde også to-tre pæne scoringsforsøg før pausen, men 3-1 eller 4-1 til SIF efter de første 45 minutter havde været mere retvisende.

Hjemmeholdets forhåbninger om at vende kampen til egen fordel fik dog lynhurtigt st skud for boven i anden halvleg.
I det 47. minut brillerede Mads Harbo med et glansnummer på venstrekanten. Han drev bolden frem, gled forbi et par modspillere og serverede bolden for fødderne af Kasper Bøgh, der drejede bolden op i det ene målhjørne til 1-3.

Det tvang Gundersted til at gå mere offensivt til værks i den resterende del af kampen, men et herligt fightende SIF-mandskab, hvor hele orkesteret fandt rytmen uden udfald, holdt stand.

I det 76. minut havde indskiftede Lasse Pilgaard et godt skudforsøg i en omstilling, men Gundersted-målmanden fik reddet. Minuttet efter indkasserede Nikolaj Thorhauge Jacobsen - på kraftig opfordring fra hjemmepublikummet - et noget tyndt gult kort, men SIF-keeper Mikkel Blad Krogh tog sig godt af de forsøg, Gundersted fik sat ind for målrammen.
I det 87. minut var Casper Henriksen så tæt på at score til 1-4, men SIf-spilleren, der havde slidt og slæbt hele kampen igennem, fik løftet bolden over mål. I de døende minutter faldt Thomas Nielsen uheldigt ned i en duel og slog sin ene skulder. Han blev derfor skiftet ud til allersidst og måtte have is på den ømme skulder efter slutfløjtet.

Vi krydser fingre for, Thomas Nielsen er klar til den sidste kamp ude mod Thisted FC.

- En rigtig stærk indsats af alle mand. Hårdt arbejde belønnes, og jeg bider især mærke i, at vi ikke har nogle udfald i så tæt en kamp. For et år siden havde SIF tabt en sådan kamp. Der synes jeg, vi har udviklet os. Nu kan vi ånde lettet op. 6. pladsen og playoff er ikke en mulighed længere, og vi kan rette blikket ind på de muligheder, der måtte komme i sidste spillerunde, sagde SIF-cheftræner Calle Facius kort efter slutfløjtet i Gundersted.