Sejr til JS 2 over RKG i testkamp

image JS 2 fik prøvet et nyt koncept af i testkampen mod RKG Klarup, der blev besejret 2-1. Foto: Lasse Olesen
Af Jørn Eriksen
11. februar 2019 kl. 15:56
Christian Lie Guldager stod for begge SIF-fuldtræffere, da JS 2-mandskabet slog RKG Klarup fra Serie 1 2-1 i søndagens testkamp på kunstgræsbanen i Støvring, og SIF-holdet fik med succes prøvet en nyt koncept af - læs mere her...

JS 2-mandskabet - førsteholdet hos herresenior - er fortsat ubesejret i serien af testkampe i dette fodboldforår.

1-1 i den første mod JS 2-kollegaerne fra Frederikshavn fI (FfI) blev søndag 10/2 fulgt op med en 2-1-sejr hjemme på kunstgræsbanen mod RKG Klarup fra Serie 1 - i efteråret 2018 sloges SIF-mandskabet med netop RKG Klarup om at undgå degradering til Serie 1. I sidste spillerunde slog SIF - måske som bekendt - Aalborg Freja 5-2 og sikrede sig femtepladsen, mens sorteper havnede hos Aalborg Freja og RKG Klarup, der rykkede ned.

Det var angriberen Christian Lie Guldager, der stod for begge scoringer i søndagens 2-1-sejr i forårets anden testkamp for JS 2-mandskabet.

Efter et lille kvarter gjorde han det til 1-0, men i det 29. minut fik RKG Klarup udlignet til 1-1 efter et gennembrud i SIF's venstre side. Efterfølgende havde Mikkel Blad Krogh ingen chance i SIF-målet.

SIF dominerede spillet i størstedelen af første halvleg.

1-1 ved pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Christian Lie Guldager en stor mulighed for at score til 2-1, og i situationen følte SIF sig noget bortdømt, da Anders Nielsen ikke til tildelt et straffespark.

10 minutter efter pausen havde RKG Klarup et forsøg på den ene stolpe, og i det 57. minut blev det så 2-1. Christian Lie Guldager slog til efter en hurtig omstilling. Christoffer Olesen førte bolden op i højre side, fandt Thomas Nielsen i midten, og han stak bolden frem til Christian Lie Guldager, der alene med keeperen flot lobbede bolden i mål.

To minutter senere misbrugte gæsterne en stor mulighed for at komme på 2-2, og i det 71. minut var Mads Harbo tæt på gøre det til 3-1, men Klarup-keeperen fik reddet.

I det 80. minut førte en kikset dribling i bagkæden til et unødigt boldtab i SIF-regi, og det kastede et frispark af sig til RKG, der efter en dobbeltchance måtte se bolden prelle af på den ene stolpe.

2-1 holdt hjem i et opgør, der sagtens kunne have kastet flere scoringer af sig til begge hold.

• SIF-startopstillingen, 4-4-2: Mikkel Blad Krogh - Nicolaj Hvilsom, Asger Bundgaard Nielsen, Anders Nielsen og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Thomas Nielsen, Casper Henriksen, Nicklas Aagaard og Yashar Bavel - Mads Harbo og Christian Lie Guldager.
  • Indhopperne denne gang: Kenneth Møller, Rasmus Carøe Eriksen og Christoffer Olesen.

- Jeg er meget tilfreds med indsatsen. Vi fik prøvet et nyt koncept an, og spillerne vist stor klogskab undervejs, siger SIF-cheftræner Jan Pejtersen.

-Vi spillede 4-4-2 med en diamant-opstilling på midtbanen, når vi selv var på bolden med Casper Henriksen som den defensive og Yashar Bavel som den mest offensive. Og så var opstillingen nærmest 4-3-1-2, når modstanderne var på bolden. Jeg er imponeret af, at der altid var folk på midtbanen på plads i deres zoner. Den opstilling kræver stort løbearbejde og kommunikation, og vores backs skal med frem i det fremadrettede spil, og det lykkedes fint denne gang. Også gode indhop af spillerne, der indledte kampen på bænken, slutter Jan Pejtersen, der giver sønnike, SIF-assistenttræner Rasmus Pejtersen, æren for det taktisk oplæg.