Så stoppede festen for JS-kvinderne

image Julie Blicher reducerede til 2-1 på dette frispark langt udefra hjemme mod Tornby IF, der vandt kampen 2-1.
Af Jørn Eriksen
03. juni 2018 kl. 16:07
JS-kvinderne indkasserede det første nederlag i de seneste ni kampe, da det gjaldt hjemmekampen mod Tornby IF i bagende temperaturer og høj sol søndag 3. juni. Slutcifrene blev 1-2 - Julie Blicher reducerede til 1-2 midt i anden halvleg. Læs mere her...

Så gik den ikke længere.

Efter otte kampe i streg i JS-puljen uden nederlag tabte SIF-kvinderne 1-2 på hjemmebane søndag 3. juni, da Tornby IF gæstede Støvring Stadion, og gæsterne tog med denne sejr et stort skridt mod endnu en sæson i Jyllandsserien.

SIF-mandskabet gik til gengæld glip af avancement i puljen, idet topholdet Vejgaard Boldspilklub (VB) samtidig slog toerne fra SUB 09 5-0, og med en sejr over Tornby IF ville SIF-tropperne have været i spil andenpladsen - VB er nu snublende tæt på en plads i efterårets Kvindeserie Vest.

• SIF-startopstillingen, 3-5-2, mod Tornby IF: Mette Kjær, Sigrid Poulsen, Alberte Kollerup og Lisa Mikkelsen - Pia Kjær - Katja Uhrenholt, Julie Blicher, Nicole Netopil og Katja Quist Kristensen - Lisa Christensen og Monica Outzen.
  • Bænken denne gang: Line Elkjær og Cecilie Liltorp.

Det blev - set med SIF-briller - aldrig en kamp, der vil gå over i historien. Gæsterne udnyttede dygtigt det, der lignede noget af en offday på hele kontoret i SIF-lejren, og det blev 0-1 efter lidt over en halv times spil. Tornby IF havde yderligere to gigantmuligheder for at score inden pausen, og gæsterne kunne såmænd godt have ført med tre mål efter de første 45 minutter.

SIF indledte anden halvleg langt bedre. Fra anden halvlegs start havde Line Elkjær erstattet Pia Kjær, og tre minutter efter pausen driblede Nicole Netopil godt ind i Tornbys straffesparksfelt, men hun fik sendt bolden over mål.

Kort efter tog Katja Quist Kristensen glimrende bolden med ind i feltet fra venstre side, men hun fik afsluttet lige på gæsternes keeper i en situation, hvor hun måske kunne have spillet bolden skråt bagud.

I det 60. minut kom Cecilie Liltorp så på banen - ud til en pause kom Lisa Mikkelsen. Det betød, at Sigrid Poulsen tog sig af venstresiden i forsvaret, mens Cecilie Liltorp havde ansvaret i højre side - stadig med Alberte Kollerup som defensiv styrmand.

Trods det langt bedre SIF-udlæg på anden halvleg blev det så 0-2 i det 62. minut på en kvik omstilling af gæsterne.

I det 67. minut bragte SIF's midtbanedynamo, Julie Blicher, så fornyet spænding i opgøret. Hun tog et frispark fra 30 meters afstand, og Tornby-keeperen fik godt nok handskerne på, men bolden smuttede videre i mål.

Monica Outzen kom ud til et pusterum - ind kom Pia Kjær igen, og Nicole Netopil blev sendt lidt højere op på banen.

Herefter var der vandpause, og der blev lagt op til en snarlig 3-4-3-opstilling i SIF-lejren i et forsøg på at vende kampen. Der kom også yderligere ind/udhop inden slutfløjtet.

Få minutter efter den vandpause var det imidlertid Tornby, der fik en kæmpechance for at gøre det til 1-3. En spiller slap alene igennem på en såkaldt friløber, men SIF-målmand Pia Kjær kom stærkt ud af målet og fik sikret sig bolden.

Med et lille kvarter igen kom Julie Blicher godt ind i feltet til et skudforsøg, men bolden gik forbi fjerneste stolpe.

I slutfasen spillede SIF så 3-4-3 med trioen Lisa Christensen, Nicole Netopil og Monica Outsen som det forreste kavaleri - Sigrid Poulsen kom ud til et pusterum, men det blev ikke til skarpe muligheder for en udligning til 2-2 på et skidt dag på kontoret for hele SIF-mandskabet.

Når alt det så er sagt, er det værd at minde om, at SIF-mandskabet tog to oprykninger i fjor og skiftede Serie 2 ud med Jyllandsserien, hvor målsætningen har været et etablere sig og sikre sig JS-status efter sommerferien.

Det sidste er sikret for længst, og der er potentiale i SIF-truppen, der som helhed kan se tilbage på et rigtigt flot fodboldforår 2018.

I de tre sidste kampe inden sommerferien har JS-kvinderne Morsø FC (hjemme), Holtet IF (ude) og VB (hjemme) på slutmenuen.