JS-damerne tog topholdets skalp

image Johanne Kjærgaard (foto) blev kampens SIF-spiller sammen med Julie Frank. De fik hver 5 stemmer i fidusafstemningen. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen
04. maj 2019 kl. 17:23
Førsteholdet hos damesenior, Jyllandsserien, slog i dag (lørdag 4/5) topholdet Aabybro IF 3-1 på udebane og fik dermed skabt fortættet opløb i toppen af puljen. En glimrende SIF-præstation banede vejen for den vigtige sejr - læs mere her...

Det var en sejr, der vejede meget tungt på vægtskålen.

JS-damerne slog lørdag 4. maj puljens førerhold, Aabybro IF, 3-1 i Aabybro. Efter 2-0 til SIF ved pausen fik hjemmeholdet reduceret ni minutter efter pausen og dermed skabt fornyet spænding i et opgør, som SIF ellers sad tungt på, og først 10 minutter før tid slog Julie Frank SIF-sejren fast, da hun blev sendt afsted i dybden for slutteligt at sende bolden i nettet.

Med den sejr stikker SIF-holdet nu støvlesnuderne frem i den sjove ende af tabellen, mens et nederlag modsat ville have betydet, at Aabybro IF nærmest var stukket afsted i toppen af puljen.

Stillingen og aktuelle kampe
i JS-damernes pulje:

• SIF-startopstillingen, 3-5-2: Dea Poulsen - Lisa Mikkelsen, Katja Quist Kristensen og Majken Frost - Johanne Kjærgaard, Julie Blicher, Katja Uhrenholt, Stine Balling Olsen og Nicole Netopil - Daria Krzos og Julie Frank.
  • Bænken denne gang: Lisa Christensen, Katrine Haals Stenvang og Helena Quist Kristensen (JS-debut).

- Vi spillede en rigtig, rigtig god kamp og ville det mere end Aabybro IF. Jeg kan - med undtagelse af manglende koncentration ved deres reducering til 1-2 - ikke sætte en finger på noget. Det begynder for alvor at ligne noget meget spændende med holdet, siger Jan "Krølle" Nielsen, SIF-cheftræner.

SIF kom glimrende fra land i lørdagens kamp, da Nicole Netopil allerede i det sjette minut bragte SIF foran 1-0. Julie Blicher spillede bolden frem til Nicole Netopil, der på finurlig vis fik bolden med sig ind i feltet, hvor hun så gjorde arbejdet færdigt og sendte bolden forbi Aabybro-keeperen.

Forinden havde Aabybro haft et af fra deres side sjældne nærgående forsøg.

Cirka midtvejs i første halvleg var SIF tæt på at komme foran 2-0. Julie Frank brød igennem til baglinjen og spillede bolden skråt bagud til Daria Krzos, der desværre fik afsluttet lige på hjemmeholdets målmand.

Det blev dog alligevel 2-0 til SIF inden pausen, da Katja Uhrenholt piskede bolden i mål på et flot langsskud i første halvlegs døende sekunder.

0-2 ved pausen.

Ni minutter efter pausen blev det så 1-2 på en - set med SIF-briller - lille foræring, og det skabte unødvendig spænding, idet SIF havde glimrende fat i topholdet.

10 minutter før tid kom afgørelsen så. Julie Frank, der har bombet mål i kassen for Serie 2-holdet, kom alene igennem, og hun svigtede ikke. 3-1 til SIF-tropperne.

Hos SIF var det meget flot to af de helt unge spillere, Johanne Kjærgaard (foto herover, red.) og Julie Frank (foto herunder, red.), der delte titlen som kampens SIF-spiller. De fik hver fem stemmer i den efterfølgende fidusafstemning - sådan!