JS-damerne tog førstepladsen med 2-0-sejr

image JS-damerne efter 2-0-sejren hjemme over Gundersted IF. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
19. maj 2019 kl. 17:09
JS-damerne fortsatte søndag 19/5 sejrsstimen og hentede den tredje sejr på stribe, da det blev til 2-0 på hjemmebane over bundholdet Gundersted IF, og med den sejr skød SIF-mandskabet sig faktisk til tops i JS-puljen for første gang i dette fodboldforår. Se og hør også Gissels video-indslag med optakt og reaktioner. Læs mere her...

SUB 09, der indtog førstepladsen inden søndagens kampe, tabte nemlig 1-2 hjemme til FC Thy-Thisted Q, og det betyder, at både SIF og TC Thy-Thisted Q står noteret for 13 point for syv kampe, mens SUB 09 har 12 point - dog for en kamp færre.

Puljevinderne i kvindernes Jyllandsserie rykker op i efterårets Kvindeserie Vest, og der er kridtet op til en spændende topstrid om den enlige oprykningsbillet i efterårets resterende kampe.

Stillingen og aktuelle
kampe i JS-damernes pulje:

I søndagens hjemmekamp mod et godt fightende Gundersted-hold afgjorde SIF-mandskabet tingene til egen fordel efter pausen efter at have ramt træværket tre gange i første halvleg - to gange signeret Stine Balling Olsen og en enkelt gang for Dea Poulsen. Og SIF havde flere andre muligheder end de tre forsøg på træværket i første halvleg, men ind ville bolden ikke.

• SIF-startopstillingen, 3-5-2: Camilla Hvilsom - Lisa Mikkelsen, Katja Quist Kristensen og Majken Frost - Julie Blicher - Johanne Kjærgaard, Stine Balling, Katja Uhrenholt og Nicoline Jespersen - Dea Poulsen og Julie Frank.
  • Bænken denne gang: Nicole Netopil og Sigrid Poulsen.

Fra anden halvleg start kom Nicole Netopil i aktion, mens Dea Poulsen fik et pusterum.

Et minut efter pausen fik midtbanespilleren Katja Uhrenholt (9) skabt lidt ro i SIF-lejren. Hun modtog bolden udenfor gæsternes straffesparksfelt, kiggede op og så, at Gundersted-målmanden var langt ude af målet, hvorefter SIF-spilleren elegant løftede bolden i nettet til 1-0.

Katja Uhrenholt blev også dobbelt målskytte i kampen, da hun i det 80. minut omsatte et straffespark meget sikkert til 2-0. Det var Johanne Kjærgaard, der var blevet kantet af en modspiller i feltet.

Efter scoringen til 1-0 forfaldt SIF dog til at sparke for meget fodbold - fremfor at spille sig ud af gæsternes pres. I den fase fik Gundersted langt bedre fat, og SIF-spillerne måtte slide for sejren.

Efter 60 minutter kom Sigrid Poulsen på banen i stedet for Lisa Mikkelsen, og der var flere ind-/ud-hop herefter set med SIF-briller.

- Jeg synes, det var en velfortjent sejr. Tre stolpeskud inden pausen, men vi blev bange for at spille bolden, da vi var kommet foran 1-0. Der blev slået for mange alt for tidlige dybdebolde uden den rette præcision, og det var til Gundersteds fordel. Vi blev middelmådige i den fase af kampen, siger Jan "Krølle" Nielsen, SIF-cheftræner.

I SIF-lejren blev Johanne Kjærgaard kampens spiller med fire stemmer i den efterfølgende fidusafstemning. Tættest på var Majken Frost, der fik tre stemmer, mens ellers stod Katja Quist Kristensen og Katja Uhrenholt også stærkt i billedet som henholdsvis teknisk velfunderet midtstopper og kreativ offensiv midtbanespiller med skud i støvlerne.