Herlig og forløsende sejr til JS 2

image Mads Harbo efter sit kunststykke af et sejrsmål til 2-1 i det 78. minut hjemme mod Vorup FB. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
04. juni 2019 kl. 09:44
JS 2-herrerne tog det første skridt mod forbliven i Jyllandsserien med en 2-1-sejr hjemme over Vorup FB mandag aften 3/6. Flot holdindsats og et perlemål af Mads Harbo til 2-1 med 12 minutter igen. Senior-debut i SIF til 17-årige Tobias Buus - læs mere her...
  • Jyllandsserien 2 - Vorup FB 2-1 (1-0)
  • Mål:
  • 41. minut: Christian Guldager (ass. Yashar Bavel )
  • 65. minut: 1-1.
  • 78. minut: 2-1 Mads Harbo.
  • Advarsler: 89. minut: Vorup FB.
  • SIF-startopstilling, 4-4-1-1: Mikkel Blad Krogh - Mathias Kielgast, Nicklas Aagaard, Nicolaj Hvilsom og Casper Henriksen - Yashar Bavel, Anders Nielsen, Asger Bundgaard Nielsen og Mads Harbo - Thomas Nielsen - Christian Guldager.
  • Bænken denne gang: Christoffer Olesen, Nikolaj Thorhauge Jakobsen og Tobias Buus.
  • Udskiftninger hos SIF:
  • 62. minut: Nicklas Aagaard ud - Tobias Buus ind (seniordebut i SIF).
  • 62. minut: Anders Nielsen ud - Nikolaj Thorhauge Jakobsen ind.
  • 72. minut: Christian Guldager ud - Christoffer Olesen ind.

Hvis JS 2-mandskabets sidste fire - og afgørende - kampe kan sammenlignes med et hækkeløb, så kom SIF-mandskabet glimrende over den første af slagsen, da det mandag aften (3/6) gjaldt hjemmekampen mod Vorup FB.

2-1 blev slutcifrene og en pinedød nødvendig hjemmesejr i bestræbelserne på at undgå degradering til efterårets Serie 1 blev fightet i hus på en fornem kollektiv indsats i et højintensivt opgør mellem to gode hold, men i forhold til de to forudgående spillerunder (mod Chang og FfI på udebane, red.), vippede marginalerne denne gang til SIF-holdets side.

Såmænd ganske fortjent, og en helstøbt præstation af hele orkesteret blev belønnet med tre point, men der er stadig et stykke vej med tre spillerunder igen.

- Jeg er så stolt over holdets indsats i den her kamp. Jeg syntes også, vi fortjente sejren. Vi spillede os frem til flest chancer i kampen, og efter pausen har de vel kun den ene, de udligner til 1-1 på. Flot indhop af Tobias Buus (tv. på foto herover - th. ses Nikolaj Thorhauge Jakobsen, red.), og så har Harbo da også en god dag på kontoret med den afgørende scoring til 2-1, siger Rasmus Gissel, SIF-cheftræner.

Mads Harbo, der var tvivlsom til kampen på grund af knæproblemer, stod for kampens ubestridte detalje, da han scorede sejrsmålet til 2-1 i det 78. minut. Han tørrede to modspillere i Vorup-straffesparksfeltet ved at tjippe bolden op imellem dem for herefter tørt med dynamit-venstrebenet at banke bolden ind ved fjerneste stolpe.

En scoring af høj klasse.

I slutminutterne kom Casper Henriksen også frem til en skudchance, men han fik ikke ordentlig ram på bolden. Det blev ved 3-1, og jubelbrølene gjaldede på Støvring Stadion.

Som helhed gav de to hold hinanden en glimrende kamp, og det var tydeligt, at begge hold havde brug for point - gerne alle tre.

I første halvleg havde SIF l tre-fire gode muligheder, inden det blev 1-0 i det 41. minut. Efter flot opspil i højre side sendte Yashar Bavel bolden ind foran mål, hvor fremstormende Asger Bundgaard Nielsen var tæt på at få hovedet på, men bolden gik videre til Christian Guldager ved fjerneste stolpe, og han scorede sikkert til 1-0.

Få minutter forinden var Vorup FB tæt på at score til 0-1, da en spiller skar ind fra deres højre side og tjippede bolden på stolpen. Bolden fortsatte ind foran mål, hvor Mathias Kielgast fik den sparket væk for fødderne af en Vorup-spiller. I sekunderne forinden var en SIF-appel for frispark forgæves.

Indenfor den første halve time havde Mads Harbo, Christian Guldager og Thomas Nielsen gode forsøg, men SIF-scoringen udeblev.

1-0 ved pausen, og intet var afgjort.

12 minutter inde i anden halvleg fik Mads Harbo et skud rettet af til hjørnespark. På det måtte Nicolai Hvilsom se bolden prelle af på overliggeren, da han fik headet på mål.

Både Anders Nielsen (lægmusklen) og Nicklas Aagaard (hoftebøjerne) døjede med skavanker, og i det 62. minut blev de erstattet af Nikolaj Thorhauge Jakobsen og 17-årige Tobias Buus, der er vendt retur fra AaB. Tobias Buus overtog pladsen i midterforsvaret fra Nicklas Aagaard, og Casper Henriksen blev rykket op på den centrale midtbane, så Thorhauge kunne glide ind på pladsen som venstre back.

Vorup FB bed fra sig efter pausen, men SIF havde holdt dem fra udligningen. Den kom så i det 65. minut på et godt angreb af gæsterne.

Fem minutter senere fik Christian Guldager en scoring til 2-1 annulleret for offside efter at have ekspederet en hård tværbold fra Mads Harbo i nettet.

I det 72. minut overtog Christoffer Olesen tjansen på højrekanten af midtbanen, og det gjorde han godt. Ud gik Christian Guldager - Yashar Bavel sluttede af som angriber.

Og så fulgte en hektisk afslutning med Mads Harbos bravour-nummer til 2-1.

- Havde billedet været det samme som i de to forudgående kampe mod Chang og FfI, havde vi tabt den her kamp 1-2. Nu holder vi liv i forhåbningerne om at undgå nedrykning, men der venter stadig tre afgørende spillerunder, slutter Rasmus Gissel.

Der var mange flotte præstationer af SIF-spillerne denne aften, og der blev ikke sparet på energien i villigheden for at ville arbejde for hinanden.

Ikke de værste ingredienser at finde frem i holdets nuværende situation.