Generalprøve med mange plusser

image Nicole Netopil (t.v.) lavede et hattrick, og Katja Quist Kristensen (t.h.) kom også på måltavlen i JS-kvindernes sejr på 4-2 over Aalborg KFUM fra Kvindeserien Vest. Fotos: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen
25. marts 2018 kl. 21:39
Hattrick af Nicole Netopil, da JS-kvinderne slog Aalborg KFUM fra Kvindeserien Vest 4-2 den sidste testkamp. Katja Quist Kristensen kom også på måltavlen i et opgør, hvor SIF for alvor viste skarpe tænder og bed glimrende fra sig efter pausen - læs mere her...

Der var mange opløftende elementer i både spil og indstilling hos spillerne, da JS-kvinderne mødte Aalborg KFUM fra Kvindeserien Vest i den sidste testkamp søndag 25/3 hjemme på kunstgræsbanen i Støvring.

På onsdag 28/3 gælder det forårspremieren på udebane mod SUB 09 på Låstrup Stadion, og førsteholdet hos damesenior fik styrket selvtillid og troen på at kunne klare sig i Jyllandsserien efter to oprykninger i 2017, hvor elevatoren strøg fra Serie 2 til Jyllandsserien.

4-2 blev slutcifrene efter 1-0 ved pausen. Kantspilleren Katja Quist Kristensen bragte SIF foran før pausen, og i de sidste 45 minutter satte angriberen Nicole Netopil trumf på med et flot hattrick til slutcifrene 4-2 - undervejs havde SIF ført 2-1, men det blev også 2-2.

SIF-startopstillingen, 3-5-2: Mette Kjær - Lisa Mikkelsen, Alberte Kollerup og Sigrid Poulsen - Nicoline Jespersen, Julie Blicher, Christina Bregndal, Julie Ørtoft og Katja Quist Kristensen - Pia Kjær og Monica Outzen.

Indhopperne denne gang: Nicole Netopil og Lisa Christensen.

I kampens indledning var der pæne chancer til Nicoline Jespersen og Nicole Netopil, der gjorde sin entré allerede efter 10-12 minutters spil, men det var mest gæsterne fra KFUM, der pressede på. Cirka midtvejs i første halvleg blev det 1-0, da Katja Quist Kristensen satte sig igennem fra venstrekanten og flot bragede bolden i nettet, og SIF fik da også bedre og bedre fat, som første halvleg skred frem - uden at spillet var prangende.

Fem-seks minutter efter pausen blev det så 1-1, da gæsterne udnyttede en dyb stikning, som SIF-keeper Mette Kjær var tæt på at nå ud til. Bolden blev tacklet videre, og KFUM-spilleren havde derefter let ved at udligne.

Fem-seks minutter senere tog Nicole Netopil så hul på det, der senere skulle vise sig at blive til at hattrick. Energibundtet og midtbanefurien Julie Blicher satte sig igennem i højre side og sendte på et godt indlæg bolden ind til Nicole Netopil, der energisk kom først på bolden og drejede den i nettet ved fjerneste stolpe - en flot scoring.

Men Aalborg KFUM var ikke slået endnu.

Knap midtvejs i anden halvleg blev det 2-2, men herefter udnyttede SIF fornemt, at der blev godt med plads i bagrummet hos gæsterne. Lisa Christensen kom til en god chance på et indlæg fra Sigrid Poulsen, og kort efter slap lynhurtige Lisa Christensen igen fri, men KFUM-keeperen fik parereret - ellers et rigtig godt gennemspillet SIF-angreb.

Med 12-13 minutter igen var der igen voldsom god plads bag KFUM-bagkæden, og Nicole Netopil blev spillet i dybden. Hun nåede akkurat bolden lige før KFUM-keeperen kunne sparke væk. Nicole Netopil og KFUM-keeperen ramlede sammen, men bolden havde kurs mod netmaskerne - 3-2 til SIF.

Med et par minutter igen blev det også 4-2. Igen blev Nicole Netopil spillet fri i dybden, denne gang i højre side. Hun kunne have spillet bolden til en helt fri Lisa Christensen inde foran mål, men i to tempi fik Nicole Netopil cementeret sejren til slutcifrene 4-2.

SUB 09 (holdsamarbejde mellem Skals, Ulbjerg og Borup på Viborg-kanten, red.), som JS-kvinderne møder på udebane i premieren på onsdag, er i øvrigt på påskemenuen igen, mandag 2. påskedag - denne gang i Støvring.

SIF-truppen virker stærk og godt besat med en god blanding af rutine, ungdommelig gå-på-mod, god soliditet og organisation, fart og tempo og god holdånd. Det bliver spændende at se, hvordan de kommer til at klare sig i Jyllandsserien efter at have spillet i Serie 2 i fodboldforåret 2017.