Det strammer for alvor til for JS

image Mads Harbo - anfører på dagen i Nicolai Hvilsoms fravær - og kompagni på JS-mandskabet har nu fire kampe tilbage til at få reddet eksistensen i Jyllandsserien. Foto: Gorm Bak-Pedersen Christiansen
Af Jørn Eriksen og Gorm Bak-Pedersen Christiansen (foto)
06. oktober 2018 kl. 20:43
JS-herrerne tabte 0-2 hjemme til topholdet Hobro IK lørdag 6/10. To hovedstødsscoringer inden pausen afgjorde kampen, og SIF-mandskabet er - nu med fire spillerunder igen - stadig i akut nedrykningsfare. Læs mere her...

Femte- eller sjettepladsen er - trods 0-2 i lørdagens hjemmekamp mod det ubesejrede tophold fra Hobro IK - fortsat indenfor rækkevidde for SIF-mandskabet i Jyllandsserien.

Det gjorde i den sammenhæng heller ikke noget, at Aalborg Chang satte 2-1 over styr i deres udekamp mod Aalborg Freja, der fik udlignet til 2-2 trods både et rødt kort og et gult kort til to Freja-spillere i det 83. minut - alligevel fik Aalborg Freja udlignet til 2-2 i det sidste minut.

Med en sejr ville Chang, som SIF har på menuen på udebane i næste spillerunde, være kommet seks point foran SIF. Nu er situationen den, at Chang - på femtepladsen - er fire point foran SIF, der samtidig er to point efter Aalborg Freja, som SIF får besøg af i sidste spillerunde lørdag 3/11.

8'erne og de to dårligste 7'ere i de fire JS-puljer rykker ned i Serie 1, de to bedste 7'ere og nr. 5 og 6 får adgang til forårets JS 2, mens Top 4 tjekker ind til forårets JS 1.

Stillingen og aktuelle
kampe i JS-puljen:

Det var to fuldtræffere indenfor seks minutter - i det 31. og 37. minut - skåret efter samme skabelon, der bragte Hobro IK på sejrskurs.

Ærgerligt, for i det 21. minut kom Mads Harbo frem til SIF's bedste forsøg i kampen, da han knaldhårdt sendte bolden tæt forbi den fjerneste stolpe - her var SIF uhyre tæt på at komme foran 1-0.

Scoringerne i kampen kom på indlæg fra gæsternes højre side, og tæt inde foran mål headede angriberen Martin Damborg Laursen i begge tilfælde bolden i nettet.

SIF var driblet væk fra den 4-4-2-opstilling, der var blevet brugt i de seneste kampe, i et forsøg på at matche Hobro IK bedre, men det blev et særdeles chancefattigt opgør, hvor gæsterne viste største skarphed på de chancer, de spillede sig frem til, og gæsterne er stærke organisatorisk og defensivt. De kom til Støvring med seks sejre og tre uafgjorte, samlet målscore 18-5 - nu forbedret til 20-5.

• SIF-startopstillingen, 5-4-1: Mikkel Blad Krogh - Christoffer Olesen, Aske Kjærup Pedersen, Zacharias Krunderup, Stefan Pilgaard og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Kasper Bøgh, Thomas Nielsen, Mikkel Frimor Holm Jensen og Mads Harbo - Christian Lie Guldager.
  • Bænken: Casper Henriksen, Jens Janum Riis og Jonas Vraa.

Det var første midt i anden halvleg, SIF gik over til en 4-4-2-opstilling. Forinden havde Casper Henriksen erstattet Christian Lie Guldager, hvilket betød, at Mikkel Frimor Holm Jensen gled ud på højrekanten, og Kasper Bøgh kom op i front.

SIF havde et par behjertede skudforsøg signeret Mads Harbo og Christoffer Olesen efter pausen, men gæsterne havde også et par muligheder.

I det 66. minut kom Jens Janum Riis så i aktion. Nikolaj Thorhauge Jacobsen kom ud, og SIF sadlede om til 4-4-2 med Kasper Bøgh og Mikkel Frimor Holm Jensen på toppen - Jens Janum Riis nu tredje mand på dagen på højrekanten.

I kampens døende sekunder afværgede SIF-keeper Mikkel Blad Krogh i to-tre tempi en Hobro-scoring til 0-3 i to-tre tempi. Der var klumpspil tæt inde under mål, men SIF-keeperen fik afværget en tredje scoring til gæsterne i kampen.

I slutprogrammet mangler SIF-holdet Aalborg Chang på udebane, Hjørring IF hjemme, Skjold Sæby på udebane og Aalborg Freja hjemme.