Chokstart gjorde det svært for JS 2

image Mads Harbo - med bolden - reducerede til 1-2 på et straffespark inden pausen. Tv. Lasse Pilgaard og th. Thomas Nielsen. Chang vandt kampen 4-1. Foto: Hanne Andersen
07. april 2019 kl. 13:08
Gæsterne fra Aalborg Chang førte 2-0 efter tre et halvt minut i lørdagens JS-opgør i Støvring, og selvom SIF-mandskabet fik bedre fat og fik reduceret til 1-2 før pausen, så vandt de zebrastribede 4-1 på yderligere to scoringer i de sidste 20 minutter - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Jyllandsserien 2, herrer:
  • Støvring IF - Aalborg Chang 1-4 (1-2)
  • Mål: 1-2 Mads Harbo (straffespark)
  • SIF-startopstillingen, 4-4-1-1 eller 4-4-2 efter temperament: Jakob Tolstrup - Nikolaj Thorhauge, Nikolaj Hvilsom,, Lars-Bo Hansen og Christoffer Olesen - Thomas Nielsen, Anders Nielsen, Lasse Pilgaard og Mathias Kielgast - Mads Harbo - Christian Lie Guldager.
  • Bænken denne gang: Yashar Bavel, Nicklas Aagaard og Asger Bundgaard Nielsen.

Udskiftninger:

Asger Bundgaard for Mathias Kielgast efter 25´. Vi skulle have en mand mere ind centralt, og derfor blev Kielgast det taktiske "offer" i den rokade.

Yashar Bavel, Mathias Kielgast og Nicklas Aagaard for Thomas Nielsen, Christian Guldgaer og Anders Nielsen efter 65´. Friske kræfter skulle ind for at holde og øge det pres, vi havde på det tidspunkt.

Thomas Nielsen for Nicolaj Hvilsom efter 88´. Nicolaj begyndte at mærke smerter, og ved 1-4 var der ingen grund til at tage chancer.

Gule kort: Yashar Bavel i det 71. minut.

Sportschef og fungerende JS-cheftræner Rasmus Gissel siger følgende om kampen:

Vi fik den værst tænkelige start og var bagud 0-2 efter tre et halvt minut. Chang scorede på nogle af de ting, som vi selv havde trænet i i løbet af ugen, så det var en kold dukkert.
Det første kvarter sejlede vi rundt og kunne hverken stikke eller bekende, men langsom fik vi arbejdet os ind i kampen og begyndte at spille som aftalt. Det gav os presset, og Mads Harbo fik reduceret til 1-2 efter godt 25 minutter. Vi havde et par gode muligheder i slutningen af første halvleg for at få udlignet men manglede lige det sidste.

I pausen var temaet, at vi skulle fastholde den oprindelige plan med at spille bolde mod Changs bagrum. Det gav os 25 rigtig gode minutter i starten af anden halvleg, hvor vi trykkede rigtig godt på og også havde et par store chancer for at udligne. Desværre bliver vi i det 71. minut ramt af et gult kort, og de 10 minutter i undertal blev dyre for os, idet Chang udnyttede overtallet og scorede yderligere.
Det betød, at det reelt var game over, da vi blev fuldtallige.

Set over hele kampen synes jeg, det er fair, at Chang ender med at vinde - ikke så stort, men sådan går det jo sommetider. Vi ærgrer os til gengæld over, at vi ikke fik udnyttet vores gode periode i slutningen af første og starten af anden halvleg. Der havde vi Chang på krogen og havde store chancer, så der lå egentlig point til os i denne kamp, men vi glemte at tage mulighederne.

Samtidig er jeg fælt skuffet over, at vi ikke formåede at effektuere vores game plan bedre, end vi gjorde i kampens indledning. Banens beskaffenhed er ikke til korte pasninger og høj risiko. Det glemte vi desværre i perioder, og det kostede.
Jeg vil alligevel gerne rose spillernes indstilling. Mentaliteten ved 0-2 var afgørende for, at vi kunne komme tilbage. Det synes jeg trods alt er et sundhedstegn, og dem gælder det jo om at lede efter, når man taber 1-4.
Nu må vi tilbage på træningsbanen og arbejde endnu hårdere og tydeligere på den plan, der forhåbentlig skal give os point i næste uge mod Frederikshavn.

Spiller-kommentarer efter kampen:

Lasse Pilgaard:

Kampen i dag gik ikke helt som forventet. Vi fik ikke fulgt vores taktik den første halve time, hvilket gjorde det svært for os at komme til at styre spillet. Efter det kom vi bedre med og fik reduceret. Vi har nogle store chancer til at udligne men fik desværre ikke udnyttet dem, og vi indkasserede et gult kort, som viste sig at koste. Samlet set synes jeg ikke, vi kan være tilfredse, selvom der blev kæmpet godt over hele linien. Vi skal simpelthen være klar fra først fløjt!

Lars-Bo Hansen:

Efter en mareridts-start på kampen kom vi bedre med efter 20-25 minutter. Vi gik til pausen med en god fornemmelse, og jeg var ret sikker på, vi nok skulle vende kampen, som vi så ofte før har gjort på bane 1. Desværre var det Chang, som fik scoret til 3-1, selvom der var alvorligt optræk til en udligning til 2-2. Havde vi fået den, så er jeg sikker på, vi også havde fået puttet en enkelt mere ind.