01. april 2021 kl. 23:22
Efter en rekordkort opstart på kun 1 måned, på grund af coronanedlukning af træningen var der skærtorsdag, sæsonpremiere for SIF´s to førstehold i henholdvis serie 1 herrer og kvindeserie vest.

Det har i den grad været en mærkelig optakt denne vinter og dette forår, for landets og dermed også SIF´s fodboldspillere, der først for en måned siden, kunne starte træningen.
Opstarten har derfor været rekordkort inden der skærtorsdag var sæsonpremiere for herrernes serie 1 og kvindeserie vest.
Herrerne startede mod lokalrivalerne fra Nibe, mod hvem SIF ligeledes krydsede klinger med i efterårets forkortede turnering.

Facit blev som ved sidste møde, nemlig en SIF-sejr, denne gang på 3-2, efter 1-1 ved pausen.
Gæsterne startede bedst og kom foran på straffespark efter 10 minutters spil, men kun 5 minutter senere udlignede Alexander Foldager efter et hjørnespark. Resten af første halvleg var det Nibe der havde flest chancer, men som nævnt 1-1 ved pausen.
Efter pausen så SIF stærke ud, og anfører Nicolaj Hvilsom bragte SIF på 2-1 blot 7 minutter inde i anden halvleg. Nibe fik dog udlignet ti minutter senere, inden Mads Harbo med 10 minutter tilbage, afgjorde kampen med sin scoring til 3-2.

Cheftræner Calle Facius var med rette stolt af sit hold efter kampen:
- Vi spiller måske ikke vores bedste kamp, eller rettere det gør vi helt sikkert ikke, men der er masser af vilje og god indstilling på holdet og det kom os til gode i dag.
- Jeg synes vi leverer en mandfolkefight og det er jeg rigtig tilfreds med. Spillemæssigt er der helt klart ting der kan blive bedre, men når vi får bygget det på, bliver vi jo kun endnu bedre, så alt i alt var det en perfekt start for os.

Herefter var der ligeledes sæsonpremiere for kvindeserie vest der tog imod Silkeborg IF Q.
Det er første gang i SIF´s historie at et kvindehold er så højt indrangeret så det var med en stor portion spænding man så frem mod kampen.
Spillemæssigt blev det en debut på det jævne i første halvleg, hvor gæsterne fra Silkeborg var bedst og fortjent første 0-1 ved pausen efter en scoring cirka midtvejs i første halvleg.

I anden halvleg fik SIF-kvinderne skruet op for tempoet men uden det for alvor blev farligt. Silkeborg fik nettet en gang mere i anden halvleg til slutfacit 0-2, og den debuterende cheftræner Keld Skov Pedersen kunne se tilbage på kampen med blandede følelser:
- Kampen var imødeset med stor spænding og jeg synes egentlig vi får gjort mange fornuftige ting. Vi har svært ved at komme igang i første halvleg mod en dygtig modstander, men i anden halvleg får vi tempoet op, men uden for alvor at true Silkeborg.
Alt i alt synes jeg det var en jævn indsats, hvor viljen og indstillingen var rigtig fin, men slutproduktet manglede. Nu har vi fået set niveauet i rækken så nu arbejder vi hårdt videre og går efter en sejr i næste kamp i Skive.

Dermed er turneringsfodbolden i gang i Støvring IF i dette forår.
Det er værd at bemærke at begge kampe blev afviklet uden tilskuere på EDC-Arena (kunstbanen), idet de ikke er tilladt i følge de gældende corona-regler.
Omklædning er ligeledes ikke muligt for holdene, så det er uvante vilkår, men det overskygges af glæden over at der overhovedet kan spilles fodbold i disse tider.
Det samme gælder i øvrigt foreløbig også fremtidige kampe og træning.