Rigtig vigtig sejr for Serie 1-holdet

image Mads Harbo scorede til 2-1 på et straffespark efter pausen, og SIF slog Gundersted IF 2-1 i et opgør, hvor hjemmeholdet i den grad trængte til en sejr.
Af Jørn Eriksen
08. oktober 2019 kl. 22:36
Et sats fra SIF-cheftræner Calle Facius med en 3-5-2-opstilling gav gevinst i tirsdagens noget nær vitale hjemmekamp mod puljens førerhold fra Gundersted IF, og SIF-mandskabet sejrede 2-1 efter at have været bagud 0-1 - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Serie 1, herrer:
  • Støvring IF - Gundersted IF 2-1 (1-1)
  • Mål:
  • 6. minut: 0-1.
  • 35. minut: 1-1 Mads Harbo.
  • 53. minut: 2-1 Mads Harbo (straffespark).
  • SIF-startopstillingen, 3-5-2: Mikkel Blad Krogh - Mike Hansen, Nicolaj H. Hvilsom og Tobias Buus - Casper Henriksen, Anders Nielsen, Thomas Nielsen, Mads Harbo og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Niclas Plougmann og Christian Guldager.
  • Bænken denne gang: Kasper Bøgh, Mads Dahl og Christoffer Olesen.
  • Indskiftninger, SIF:
  • 65. minut: Christian Guldager ud - Kasper Bøgh ind.
  • 78. minut: Niclas Plougmann ud - Mads Dahl ind.
  • 78. minut: Mike Hansen ud - Christoffer Olesen ind.

"Jeg har en plan, og følger spillerne den, så vinder vi også kampen".

Sådan lød det i bedste Egon Olsen-stil fra SIF-cheftræner Calle Facius i optakten til tirsdagens hjemmekamp mod førerholdet fra Gundersted IF.
Om der så er fysiske ligheder mellem Olsen-banden-filmenes folkekære Egon Olsen, Kjeld & Benny og Calle Facius, hjælpetræner Dennis Plougmann og holdleder Lasse Olesen, det skal stå hen i det uvisse, men missionen lykkedes takket være en fornem fight og god spillemæssig indsats af alle 14 mand i SIF-trøjen.

2-1 blev slutcifrene i et opgør, hvor SIF - j.v.f. føromtalte plan - uvant stillede op i en 3-5-2- eller 3-4-1-2-opstilling med Mads Harbo placeret bag de to forreste, og efter pausen havde SIF såmænd flere gode muligheder for at komme på 3-1, men hverken Christian Guldager eller Niclas Plougmann havde den fornødne skarphed på ellers store muligheder, der burde have været omsat i scoringer.
Nu holdt 2-1 hjem trods et tryk fra gæsternes side i slutfasen, hvor SIF-keeper Mikkel Blad Krogh, der måske heller ikke så alt for godt ud ved 0-1-scoringen, et par gange måtte agere redningsmand - blandt andet i det 71. minut, hvor han flot fik viftet bolden, der havde retning mod det ene målhjørne, ud til hjørnespark. Stærkt spil af SIF-ankermanden.

- Jeg må bare rose samtlige spillere for en stærk indsats, selvom der var skønhedsfejl undervejs og i perioder flot spil. Det er ikke sikkert, vi stiller op på samme måde på lørdag hjemme mod Nibe Boldklub, men det her viste, at hårdt arbejde belønner sig, sagde Calle Facius kort efter slutfløjtet.

SIF kom ellers skævt fra start, idet Gundersted IF, der spillede flot omstillings-fodbold, kom foran i det 6. minut. Unge Tobias Buus, der spillede sig op efter en famlende start, kom på mellemhånd ude i venstre side. Gundersted slog til og førte bolden op i bagrummet og lagde en hård tværbold skråt bagud i feltet, hvor en fremstormende Gundersted-spiller flot firsttimede bolden forbi Mikkel Blad Krogh i SIF-målet.

Gundersted havde nu SIF, hvor de gerne ville have dem, og gæsterne satte først pres på bolden kort inde på egen banehalvdel i håb om omstillinger, og det var de gode til.
Det blev dog 1-1 i det 35. minut, da Mads Harbo kom til en afslutning med det giftige venstreben.
1-1 ved pausen.

Den første halvdel af anden halvleg, og lidt til, stod der så markant SIF på.
Allerede inden for de første seks minutter af anden halvleg. I det 49. minut sendte Niclas Plougmann bolden op i dybden til Mads Harbo i venstre side, og han spillede den ind til Christian Guldager, der desværre ikke fik scoret på dagen, hvor han rundede 25 somre.
To minutter senere blev bolden spillet skråt bagud i feltet, hvor Niclas Plougmann fik drejet bolden mod mål - men forbi målrammen.
Det trak med andre ord kraftigt op til en SIF-scoring til 2-1, og den kom otte minutter efter pausen.
Niclas Plougmann kom til skud og fik sendt bolden hårdt mod mål, og en Gundersted-spiller fik armen på bolden.
Straffespark, og den mulighed omsatte Mads Harbo sikkert til 2-1.

Herefter havde Christian Guldager en gylden mulighed for at bringe SIF på 3-1 fra tæt hold, og i det 77. minut sendte Mads Harbo så Niclas Plougmann alene afsted i dybden. Det så ud som om, Plougmann kom i tvivl om, at han enten skulle gå direkte på mål eller forsøge at spille Mads Harbo, der var på vej med frem - det endte med en skud fra Plougmann, men bolden gik pænt over mål.

I slutfasen pressede Gundersted på for en udligning, og det brændte også lidt på i et par tilfælde foran SIF-målet, men 2-1 holdt hjem, og SIF-mandskabet hentede tre uhyre vigtige point, der dels gav i luft i anstrengelserne på at komme væk fra nedrykningsfaren og dels gav mulighed for stadig at banke på i topstriden, hvor puljevinderen rykker op og nr. to skal i playoff mod en toer fra Serie 2.