En time på 1. klasse og hattrick af Harbo

image Mads Harbo (10) satte alle tre scoringer ind i 3-0-sejren hjemme over Nibe Boldklub. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
12. oktober 2019 kl. 17:07
Serie 1-herrer hentede lørdag en befriende 3-0-sejr hjemme over Nibe Boldklub, og SIF-holdet har dermed på få dage besejret både puljens nr. et og to - hattrick af Mads Harbo i lørdagens 3-0-sejr. Læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Serie 1, herrer:
  • Støvring IF - Nibe Boldklub 3-0 (2-0)
  • Mål:
  • 36. minut: 1-0 Mads Harbo.
  • 45. minut: 2-0 Mads Harbo.
  • 85. minut: 3-0 Mads Harbo.
  • SIF-startopstillingen, 3-5-2: Mikkel Blad Krogh - Mike Hansen, Nicolaj H. Hvilsom og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Casper Henriksen, Anders Nielsen, Thomas Nielsen, Mads Harbo og Christoffer Olesen - Christian Guldager og Niclas Plougmann.
  • Bænken denne gang: Kasper Bøgh, Mads Dahl og Jens Janum Riis.
  • Ind/ud, SIF:
  • 55. minut: Niclas Plougmann ud - Kasper Bøgh ind.
  • 64. minut: Christian Guldager ud - Mads Dahl ind.
  • Advarsler:
  • 75. minut: En Nibe-spiller.

En times flyvning på økonomiklasse og så ellers en time på 1. klasse med fuld forplejning.
Det var groft sagt billedet på de 90 minutter, da Serie 1-mandskabet lørdag eftermiddag kunne lande en befriende 3-0-sejr over Nibe Boldklub og dermed se tilbage på sejre over puljens nummer et og to indenfor få dage.
I tirsdags var det Gundersted IF, der fik ørerne i propellen i en SIF-sejr på to dage med Mads Harbo som dobbelt målscorer, og Mads Harbo fortsatte sit bombetogt lørdag med et hattrick i 3-0-sejren over Nibe Boldklub.

SIF, der var uden et ryg-plaget Tobias Buus, indledte en anelse famlende i den første halve time, hvor gnisten og intensiteten ikke var helt i topklasse, men i det 36. minut lynede Mads Harbo så for første gang. Han bragede bolden afsted på en herlig helflugter fra distancen, keeperen fik fingrene på bolden, der fortsatte i mål via underkanten af overliggeren.
1-0, og herefter begyndte SIF for alvor at slå vingerne ud, og i første halvlegs døende sekunder blev det også 2-0, da Mads Harbo slap igennem på en friløber fra banens midte. Han afdriblede Nibe-målmanden og scorede fra en spids vinkel.
En rigtig godt tidspunkt at komme på 2-0.

I den sidste time af kampen sled og slæbte SIF-spillerne for hinanden, og i motorrummet på midtbanen spillede brødrene Anders og Thomas Nielsen igen en stor kamp, hvor der både var omtanke samt saft og kraft i det, de foretog sig. Også en stærk præstation over hele kampen af Christoffer Olesen, der denne gang operede i venstre side af midtbanen, men hele SIF-kollektivet trådte i karakter og var medvirkende i, at det igen blev til tre vitale point i en uhyre tæt pulje, hvor det hele sandsynligvis først afgøres i de sidste spillerunder.

Undervejs i kampen var der behandling til både Anders Nielsen og anfører Nicolaj H. Hvilsom på banen, men de fuldførte begge kampen - og gjorde det godt.

Fem minutter efter pausen var der en løftet pegefinger til SIF-cheftræner Calle Facius, da dommeren ikke tildelte Nibe et gult kort efter et frispark på Niclas Plougmann, og SIF havde flere muligheder for at udbygge føringen i de sidste 45 minutter. Blandt andet i det 64. minut, hvor Christian Guldager måtte se et skud blive reddet af Nibe-keeperen, og Mads Harbo havde også en mulighed, hvor han fik drejet bolden forbi den fjerneste stolpe på en afslutning med højrebenet.

Nibes største mulighed efter pausen kom på en omstilling efter et SIF-hjørnespark, hvor de med få stationer pludselig havde en spiller helt alene igennem, men fik fik et dårligt sidste træk med bolden, så SIF-keeper Mikkel Blad Krogh kunne komme ud af buret og sikre sig bolden.

Med fem minutter igen cementerede Mads Harbo så SIF-sejren, da han bragede bolden i nettet fra kort afstand - assisten stod indskiftede Kasper Bøgh for.
3-0, og SIF kom á point med Nibe Boldklub og Gundersted IF, der møder betrængte Hanstholm IF søndag i denne spillerunde.

- Vi kunne ikke være tilfreds med den første halve time, hvor vi bevægede os for lidt for hinanden, men vi fik heldigvis ændret på tingene i den sidste time. Vi kigger overhovedet ikke op i tabellen efter sejrene over Gundersted IF og Nibe Boldklub. Vi kan stadig rykke ned, hvis vi taber de tre sidste kampe, understreger SIF-cheftræner Calle Facius.