Eksistensen i Serie 3 reddet

image Jubel omkring Malthe Christiansen efter hans scoring til 4-2. Skalborg SK var i knæ men svarede dog igen i det 90. minut med en reducering til slutcifrene 4-3 i SIF-favør.
Af Jørn Eriksen
09. november 2019 kl. 22:11
Serie 3-mandskabet slog Skalborg SK - en toer fra en Serie 4-pulje - 4-3 i en altafgørende playoff-kamp hjemme på kunstgræsbanen i Støvring lørdag 9/11, og dermed sikrede SIF-mandskabet sig endnu en sæson i rækken - læs mere her...
  • Kampfakta:
  • Playoff-kamp, Serie 3/Serie 4:
  • Støvring IF (Serie 3) - Skalborg SK (Serie 4) 4-3 (2-1)
  • Mål:
  • 8. minut: 0-1 Frederik Bjergen (assist Frederik Schytz Sørensen).
  • 14. minut: 1-1 Rasmus Carøe Eriksen (assist Casper Henriksen).
  • 40. minut: 2-1 Casper Henriksen (straffespark - Andreas Lahn-Jakobsen fældet i feltet).
  • 49. minut: 3-1 Lasse Pilgaard (assist Casper Henriksen).
  • 70. minut: 3-2 Frederik Schytz Sørensen (assist Ahmad Abed Al Karim).
  • 82. minut: 4-2 Malthe Christiansen.
  • 90. minut: 4-3 Frederik Bjergen (assist Daniel Behr).
  • SIF-startopstilling, 4-1-4-1: Joakim Nielsen - Andreas Lahn-Jakobsen, Robert Ørtoft, Lars-Bo Hansen og Michael Wædeled Andersen - Rasmus Carøe Eriksen - Selemani Kikwangazala, Marcus Skovhus Pedersen, Casper Henriksen og Noah Overgaard Skouboe - Lasse Pilgaard.
  • Bænken denne gang: Asger Stahl Olsen, Malthe Christiansen og Mike Long.
  • Indskiftinger, SIF:
  • 60. minut: Selemani Kikwangazala ud - Asger Stahl Olsen ind.
  • 69. minut: Marcus Skovhus Pedersen ud - Malthe Christiansen ind.
  • 77. minut: Noah Overgaard Skouboe ud - Mike Long ind.
  • Dommer: Henrik Larsen.
  • Linjevogtere: Jakob Melgaard og Denis Asllani.
  • Tilskuere: Cirka 150.

Playoff-kampe, hvor det hele skal afgøres i én og samme kamp, har det med at leve sit eget liv, og det gjorde sig også gældende lørdag 9/11, da Serie 3-mandskabet - som 6'er fra Serie 3-puljen - bragede ind i en toer fra Serie 4, Skalborg SK.

SIF-mandskabet fik vendt 0-1 til 2-1 før pausen, udbyggede til 3-1 kort efter sideskiftet, og så troede de fleste, at det sidste søm var slået i kisten - SIF's Lasse Pilgaard havde også en gylden mulighed for at score til 4-1 i de 20 minutter efter pausen, hvor SIF havde deres bedste periode spillemæssigt i kampen.
Men gæsterne fra Skalborg SK, der havde et par tårnhøje luftbaroner som konstante trusler ved dødbolde kampen igennem, var ikke død og begravet. Med 20 minutter igen blev det 3-2 på et hovedstød af store og stærke Frederik Schytz Sørensen, og så var der pludselig højspænding på kampen igen.

Med otte minutter igen var det derfor en befrielse og en forløsning, da Malthe Christiansen gjorde det til 4-2. Han slap i første omgang ikke specielt godt fra at stikke Lasse Pilgaard afsted i dybden i en omstilling, keeperen fik afværget/tacklet Lasse Pilgaard, men bolden havnede før fødderne af indskiftede Malthe Christiansen, der sparkede den i kassen fra pæn distance.
Så blev et nyt søm slået i kisten, men i sidste minut fik Skalborg SK igen lempet på låget med en reducering til 4-3, hvilket dog blev slutcifrene. Minuttet inden den reducering havde en anden SIF-indhopper i skikkelse af Mike Long været tæt på at score til 5-2, da han skar ind fra venstre side for slutteligt at sparke bolden på den fjerneste stolpe.

4-3 holdt hjem, og så var der glade og tilfredse ansigter i SIF-lejren, hvor rigtig mange dame- og herreseniorspillere fra SIF Fodbold var blandt de cirka 150 tilskuere. En god opvarmning til afslutningsfesten i klubhuset senere lørdag aften.

Skalborg SK chokstartede ellers ved at score til 0-1 i det 8. minut, da et indlæg fra deres venstre side blevet forlænget videre ind foran mål, men seks minutter senere spillede SIF's Casper Henriksen så Rasmus Carøe Eriksen på banens midte.

Han førte selv bolden op, og da ingen for alvor gik i ham, tog Rasmus Carøe Eriksen chancen og sendte bolden fladt i nettet med noget, der lignede en gammeldags tåhyler - men den virkede.

Fem minutter før pausen blev det 2-1 på et straffespark begået imod Andreas Lahn-Jakobsen. Midtbanespilleren Casper Henriksen omsatte den mulighed i en scoring til 2-1.

Fire minutter efter pausen blev det 3-1 på en flot opsat scoring. Rasmus Carøe Eriksen fandt Casper Henriksen, der spillede den ud til Lasse Pilgaard i højre side, og Lasse Pilgaard drejede bolden ind ved fjerneste stolpe.
Knap midtvejs i anden halvleg burde samme Lasse Pilgaard så have scoret til 4-1 på en ripost tæt inde under mål. Marcus Skovhus Pedersen spillede flot Casper Henriksen fri til skud med en hælaflevering, men keeperen fik reddet Casper Henriksens skudforsøg - bolden sprang ud til Lasse Pilgaard, der desværre fik afsluttet lige på målmanden.

Inden gæsternes reducering til 4-3 i sidste minut var hjemmeholdet få minutter forinden blevet advaret om, at Skalborg SK ikke havde opgivet ævret endnu. Det skete, da luftbaronen Frederik Schytz Sørensen headede bolden på den ene sammenføjning - men SIF modstod Skalborg SK's tunge luftskyts og sikrede sig endnu en sæson i Serie 3.

- En rigtig vigtig sejr - for holdet og klubben. Vi har et godt trænings-samarbejde mellem første- og andethold, og der ville blive stor afstand, hvis det hed Serie 1 og Serie 4. Som helhed syntes jeg også, vi fortjente sejren i playoff-kampen, men det hele blev lidt mere spændende end ønskeligt i slutfasen, da vi desværre ikke selv fik scoret til 4-1 midt i anden halvleg, siger Søren Milde, Serie 3-træner i SIF Fodbold.

Samlet en stærk præstation af SIF-mandskabet i playoff-kampen, hvor slutcifrene egentlig indikerer en mere tæt kamp, end det reelt var. Der var rigtig mange flotte individuelle præstationer - ingen nævnt, ingen glemt, og sejren var kollektivt funderet.