5-2 til JS og slutplacering som nr. 5

image JS-mandskabet klarede skærene med 5-2 hjemme over Aalborg Freja i sidste spillerunde. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (de klare og gode foto)
03. november 2018 kl. 20:17
JS-herrer slog i dag (lørdag 3/11) Aalborg Freja 5-2 hjemme i Støvring i sidste spillerunde og reddede dermed livet i Jyllandsserien. SIF-mandskabet slutter - med 14 point - tilmed på femtepladsen, idet man er bedst indbyrdes med Aalborg Chang, der spillede 2-2 ude mod RKG Klarup i sidste spillerunde. Læs mere her...

Ni gyldne minutter afgjorde reelt lørdagens nedrykningsdrama på kunstgræsbanen i Støvring med JS-herrerne og Aalborg Freja som aktører i et opgør, hvor begge hold skulle bruge en sejr for at undgå nedrykning til forårets serie 1.

Fra det 50. til det 59. minut blev 1-1 forvandlet til 4-1 i SIF-favør takket være fuldtræffere af Lasse Pilgaard, Nicolaj Hvilsom og et selvmål. Indskiftede Ali Darvishani fik skabt spænding med en reducering til 2-4 med 22 minutter igen, men i kampens overtid cementerede Mads Harbo den forløsende SIF-sejr på et kontraangreb i en sekvens, hvor gæsterne havde haft deres keeper med fremme i SIF-feltet på et hjørnespark.

Det stod allerede inden startfløjtet klart, at begge hold skulle jagte en sejr, idet RKG Klarup og Aalborg Chang havde spillet 2-2 i deres sidste kamp. Det sendte RKG op på 12 point og Chang på 14 point - både SIF samt Aalborg Freja havde 11 point inden kickoff.

• SIF-startopstillingen, 4-4-2: Mikkel Blad Krogh - Nikolaj Thorhauge Jacobsen, Aske Kjærup Pedersen, Rasmus Hasselriis og Stefan Pilgaard - Mikkel Frimor Holm Jensen, Nicklas Aagaard, Thomas Nielsen og Mads Harbo - Lasse Pilgaard og Nicolaj Hvilsom.
  • Bænken denne gang: Asger Bundgaard Nielsen, Christoffer Olesen og Zacharias Krunderup.

SIF-cheftræner Kim Nielsen satsede med sin sidste startopstilling i SIF-regi i denne omgang. Efter en lang skadespause gled Lasse Pilgaard ind som frontangriber sammen med anfører Nicolaj Hvilsom, og det skaktræk faldt heldigt ud. På pladsen som venstre back var Stefan Pilgaard også nyt islæt i forhold til 1-2-nederlaget ude mod Skjold Sæby.

Det var midtbanespilleren Nicklas Aagaard, der stod for nedrykningsdramaets første scoring.

Den kom i det 24. minut - i kampens indledning havde SIF haft en god mulighed til Nicolaj Hvilsom på en assist fra Mads Harbo samt en godt skud signeret sidstnævnte, men skuddet blev blokeret.

I det 24. minut slog Nicklas Aagaard så til. Han tog - lidt udenfor Frejas straffesparksfelt - chancen med et skud, da han både fik tid og plads til at fyre kanonen af. Bolden ramte indersiden af den ene stolpe og gik i kassen.

Og så kunne man høre hjemmepublikummet på den pænt besøgte kunstgræsbane, hvor en hel del Freja-tilhængere også havde taget plads.

Samme Nicklas Aagaard var også millimeter fra at bringe SIF foran 2-0 i det 37. minut, da han havde taget turen ind i Freja-feltet, men han måtte se et hovedstød ramme den ene stolpe.

Seks minutter før pausen agerede SIF-midtstopperen Aske Kjærup Pedersen redningsmand, da han akkurat nåede på tværs og fik afværget til hjørnespark, da den tidligere SIF-spiller, Kaspar Rynkeby, glimrende havde lagt bolden af til en medspiller, der var fri til skud tæt inde under mål.

1-0 ved pausen, og SIF syntes at have pænt styr på løjerne.

Fire minutter efter pausen stod det imidlertid 1-1. Mikkel Blad Krogh fik i første omgang hænderne på bolden på en Freja-afslutning, men en Freja-spiller opsnappede bolden nær baglinjen, sendte bolden ind på tværs, hvor Freja udlignede på et hovedstød.

1-1, og begge hold skulle bruge en sejr.

Minuttet efter udligningen indledte SIF så et ni minutter langt bombetogt, der reelt afgjorde kampen.

I det 50. minut skar Mads Harbo til baglinjen i højre side og fik spillet bolden skråt bagud til tilbagevendte Lasse Pilgaard, der prikkede bolden mellem benene på Freja-målmanden.

2-1 og SIF på redningskurs igen.

I det 55. minut øgede anfører Nicolaj Hvilsom til 3-1 på en assist fra Mikkel Frimor Holm Jensen, og fire minutter senere blev det 4-1. Mads Harbo drønede hårdt bolden ind på et hjørnespark fra højre side, og ved forreste stolpe fik en uheldig Freja-spiller drejet bolden i eget net.

Med 22 minutter igen udnyttede Freja et SIF-boldtab midt på banen til at køre et kontraangreb igennem. Ali Darvishani erobrede bolden fra Lasse Pilgaard, spillede ud i deres venstre angrebsside og fik bolden igen inde i feltet, og så stod der 4-2.

SIF sadlede i det 70. minut om til 5-3-2 eller 5-4-1 alt efter temperament for at tætne tropperne i den afgørende fase. Nicolaj Hvilsom og Lasse Pilgaard kom ud til en pause - ind kom Asger Bundgaard Nielsen og Zacharias Krunderup.

Zacharias Krunderup gled ind som tredje midtstopper, Asger Bundgaard Nielsen kom på den centrale midtbane, og helt i front var nu kun Mads Harbo.

Det gav Freja bolden meget i den sidste fase.

Syv minutter efter sin indskiftning var kampen desværre slut for Zacharias Krunderup p.g.a en forvreden ankel. Lasse Pilgaard kom ind i fem-back-kæden i forsvaret, og ved samme lejlighed erstattede Nicolaj Hvilsom også Nicklas Aagaard.

Med 11 minutter igen erstattede Christoffer Olesen så Nikolaj Thorhauge Jacobsen som højre back, og i det 83. minut var Christoffer Olesen tæt på at blive noteret for en målgivende assist, men Niicolaj Hvilsom fik sparket bolden forbi Freja-målet.

I det 85. minut var Mads Harbo tæt på at øge til 5-2, og topscoreren nåede akkurat at komme på måltavlen i dette opgør, da han to minutter inde i tillægstiden gjorde det til slutcifrene 5-2. Freja havde taget deres målmand med frem ved et hjørnespark. SIF erobrede bolden, der havnede hos Mads Harbo nær banens midte, mens Freja-keeperen halsede tilbage. Harbo driblede og holdt koldblodigt på bolden for slutteligt at sende den højt i kassen langt udefra.

- Vi hentede den fornødne sejr og slutter på femtepladsen. Det gik lige pludseligt stærkt efter Frejas udligning til 1-1, men vi klarede det, og SIF bevarede status af at være Jyllandsserie-hold. Vi er glade og lettede ovenpå den her kamp, sagde SIF-cheftræner Kim Nielsen kort efter slutsignalet.

Trænerteamet Kim Nielsen, Rasmus Hasselriis og målmandstræner Søren Als sluttede hermed af med manér - den livsnødvendige sejr blev hentet hjem, og det hele endte med en slutplacering som nummer fem, hvilket var bedst opnåelige udfald inden sidste spillerunde.